ANTONI MARISCAL, JOAN CARLES PÈREZ I ELENA RODRÍGUEZ, HAN ESTAT LES PERSONES GUANYADORES DEL 8È CONCURS DE PINTURA RÀPIDA

El premi ARS va ser per ANTONI MARISCAL LUQUE, de Sant Joan de Vilatorrada, obsequiat amb un premi de 500€; el premi CREATIO fou per JOAN CARLES PÉREZ SULLÀ, de Lleida, obsequiat amb un premi de 500€; el premi RATIONIS fou declarat desert i en la categoria d’Art Singular l’obra guanyadora d’un val de 100€ , va ser la presentada per ELENA RODRÍGUEZ CHAMORRO.

DILLUNS 13 JUNY 2022

El passat dissabte, 11 de juny  Guissona va celebrar el seu vuitè concurs de pintura ràpida en reconeixement a la figura del pintor guissonenc Josep M. Grau i Pujol, aquest concurs, promogut per l’Ajuntament de Guissona, compta amb el suport des del 2020 de l’espai de Cal Santacreu, com a espai de recepció de pintors i obres i també incorporant una nova categoria al concurs, la categoria d’Art Singular

D’acord amb això, aquest dissabte 24 artistes de pintura ràpida provinents d’arreu del territori català es van traslladar a la nostra vila: vint de la categoria general i quatre  d’art singular. Pintors i pintores que durant tot el matí van distribuir-se pel nucli històric per pintar el seus racons més emblemàtics.

El concurs de pintura ràpida de Guissona és un concurs viu que cada any revisa les seves bases, amb l’objectiu d’aglutinar el màxim nombre d’artistes. Enguany, en la categoria general proposava 3 premis de 500€: el premi ARS, on es valorava el mestratge tècnica i l’ofici; el premi CREATIO, on es valorava l’originalitat i l’expressivitat de l’obra i el premi RATIONIS, on es valorava el desenvolupament conceptual de la idea.

Les 24 obres han estat valorades per professionals de l’àmbit de les Belles Arts: Agnés Pla (regidora de cultura), Antonieta Tomàs (en representació de Cal Santacreu)  i els artistes Joan Codina i Eulàlia Calzada.

                                                                    

D’acord amb aquestes valoracions el premi ARS va ser per ANTONI MARISCAL LUQUE, de Sant Joan de Vilatorrada, obsequiat amb un premi de 500€; el premi CREATIO fou per JOAN CARLES PÉREZ SULLÀ, de Lleida, obsequiat amb un premi de 500€; el premi RATIONIS fou declarat desert i en la categoria d’Art Singular l’obra guanyadora d’un val de 100€ , va ser la presentada per ELENA RODRÍGUEZ CHAMORRO.

 

Les obres van restar exposades durant tota la tarda a Cal Santacreu on van rebre més d’una cinquantena de visites i restaran exposades fins al 30 de juny, amb opció de compra als aparadors dels comerços de la vila.