Aquest passat diumenge 25 de setembre a les 18:00, els Margeners de Guissona es van desplaçar fins la capital de la Segarra per actuar en el marc de la Festa Major.

En aquesta ocasió van ser acompanyats pels Castellers d’Esplugues (coneguts com a cargolins) i els Tirallongues de Manresa. Especial agraïment a l’esforç que va fer la colla manresana per venir a actuar, ja que amb pocs dies es van poder organitzar i suplir una baixa d’última hora.

DIJOUS 29 SETEMBRE 2016

 

  

NOTA DE PREMSA


 

MOTIU:  FESTA MAJOR DE CERVERA (25.09.16)

 

 

Cervera (Segarra).-  Aquest passat diumenge 25 de setembre a les 18:00, els Margeners de Guissona es van desplaçar fins  la capital de la Segarra per actuar en el marc de la Festa Major. En aquesta ocasió van ser acompanyats pels Castellers d’Esplugues (coneguts com a cargolins) i els Tirallongues de Manresa. Especial agraïment a l’esforç que va fer la colla manresana per venir a actuar, ja que amb pocs dies es van poder organitzar i suplir una baixa d’última hora.

Sota una amenaça de pluja però que al final no va fer acte de presència, a les 18:00 i a la plaça major, les tres colles alçaven els respectius pilars d’entrada amb els quals es donava per iniciada l’actuació: dos pilars de quatre per part de les dues colles convidades, i un pilar de quatre per part de la colla marró.

Van obrir plaça els Margeners de Guissona amb un tranquil però una mica dinàmic tres de set (tot i no perillar en cap moment, el tronc tampoc va parar quiet). Per la seva banda, els Castellers d’Esplugues també van realitzar a primera ronda un parat tres de set. I per no ser menys, el castell de sortida de la colla manresana també va ser el tres de set, també realitzat amb molta tranquil·litat.

A segona ronda, la colla marró va tirar amunt el quatre de set. El castell ja no va començar gaire bé de mides i, a l’entrada de dosos, van decidir tirar-lo avall per evitar una possible caiguda. Per tant, va quedar en intent desmuntat. Per la seva banda, els cargolins també van escollir el quatre de set com a segon castell.  Aquest va pujar tranquil i bé de mides, demostrant el domini que tenen en aquesta estructura. No en va, aquesta temporada ja han descarregat el quatre de vuit, castell que de ben segur repetiran dissabte que ve al Concurs de Tarragona. En la repetició, els Margeners van tornar a apostar pel quatre de set. Una mica millor de mides, però nerviós, el castell va anar pujant. I ja a la carregada, la des quadratura era evident. Tot  i així, la bona feina de la gent del tronc i de la pinya, va permetre descarregar-lo tot i el patiment. Per últim, els Tirallongues de Manresa van descarregar sense cap problema un tres de sis amb la agulla, demostrant el domini que tenen en aquesta estructura.

A la tercera ronda els Margeners de Guissona van realitzar un cinc de sis.  Aquest castell sí, descarregat sense gaires patiments i amb força tranquil·litat. Igualment, els cargolins descarregaven també un plàcid cinc de sis, firmant així una actuació idèntica a la colla marró. I els Tirallongues de Manresa van descarregar també sense problemes un tranquil quatre de sis amb la agulla.

A la ronda de pilars, els amfitrions es van acomiadar de la plaça amb un pilar de quatre per sota. Els cargolins amb dos pilars de quatre. I la colla manresana ho va fer amb un pilar de cinc. Destacar el bon ambient i la bona col·laboració a les pinyes entre les 3 colles.

Ara la colla marró té una setmana sense actuació, que ha de servir per fer feina als assajos de cara a les dues últimes actuacions que els queda per acabar la temporada: a Cornellà d’aquí dues setmanes i el dissabte 23 d’octubre per la seva Diada, on de ben segur intentaran acabar de la millor manera.

 

Margeners de Guissona: 1p4 3d7 id4d7 4d7 5d6 1p4ps

Castellers d’Esplugues: 2p4 3d7 4d7 5d6 2p4

Tirallongues de Manresa: 2p4 3d7 3d6a 4d6a 1p5

 

 

Margeners de Guissona

Plaça Bisbe Benlloch, 2

25210 GUISSONA

margenersdeguissona@yahoo.es

www.margeners.cat

T. 669 945 303