Aquesta nit, La Segarra a Terreny Personal, de TV3

Veïns de Guissona i de la comarca participen en un reportatge sobre la Segarra. Pere Sellés i Joan Pons en son uns dels protagonistes.

DIMARTS 10 JULIOL 2012

La Segarra, a TV3

Primera emissió prevista 10 de juliol de 2012 a les 22.30
 
En aquest capítol anirem a una terra extrema, de freds i calors, que se situa a l'altiplà central de Catalunya: la Segarra. Té un paisatge rural dominat pel cereal que canvia de color amb les estacions, però és també un paisatge amb molta història, ple de castells.
 
Els protagonistes d'aquest programa reivindiquen la Segarra que sempre ha estat terra de pas i molt desconeguda per als de fora.
 
Jaume Bonet és pagès per vocació i té unes vinyes a l'Ametlla de Segarra. Se sent lligat a la terra on va arribar la seva família fa 700 anys. El vi que fa és dur com la terra.
 
Pere Sellés és de Guissona, un municipi que ha vist com doblava la seva població amb la immigració. Va amb bicicleta a tot arreu i ha fet una guia de BTT per veure els castells de la Segarra.
 
Maria Garganté és de Sanaüja. Haver nascut aquí ha marcat la seva vida. És professora d'Història de l'Art i viu a Terrassa, però cada cap de setmana torna a casa perquè ho necessita.
 
Xavier Joan és agricultor, però la seva vida està molt lligada a la ciutat de Cervera. N'és el campaner major i fa de Crist a "La Passió".
 
A més d'aquests testimonis participen en aquest programa els nens i les nenes de l'escola de Sanaüja i de l'escola Sant Gil de Torà.
 
L'escriptor Jaume Moya llegeix un dels seus textos a Florejacs i el músic Joan Pons, d'El Petit de Cal Eril, interpreta una peça als afores de Guissona.
 

Informació extreta del web http://www.tv3.cat/terrenypersonal/capitols/segarra