Arriba a Guissona una exposició que defensa la preservació de la diversitat lingüística mundial

L’Obra Social Caixa Sabadell i la Generalitat de Catalunya presenten Les llengües, un gran tresor a l’Espai Fassina del 3 al 12 de març

DIMARTS 03 MARÇ 2009

L’Obra Social Caixa Sabadell i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya presenten l’exposició Les llengües, un gran tresor a l’Espai Fassina de Guissona del 3 al 17 de març amb una organització compartida amb el Pla Educatiu d’Entorn, l’Ajuntament de Guissona i el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN). Amb motiu de l’Any Europeu de les Llengües, la mostra la van posar en marxa el Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics (DUDL) i el CIEMEN amb el patrocini de l’Obra Social Caixa Sabadell. Pretén difondre els valors de la diversitat lingüística i contribuir a preservar-la.

               
L’exposició s’hi podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 17 h i els dissabtes de 9 a 14 h.
 
Els orígens de l’exposició
 

El Comitè de Seguiment de la DUDL va ser creat a Barcelona l’any 1996 per acord de l’assemblea de participants de la Conferència Mundial dels Drets Lingüístics que s’hi va celebrar entre el 6 i el 8 de juny. A partir d’aleshores, el comitè ha promogut diverses tasques de difusió del document i accions encaminades a vetllar pels seus valors.

 

L’exposició que ara s’ofereix a tothom, amb caràcter itinerant per diferents poblacions de l’àmbit lingüístic català, té com a objectiu contribuir a la formació per a la pau, la cooperació i la solidaritat entre els pobles. A tal fi, s’ha dissenyat amb un format adaptable a tota mena d’espais, com escoles, centres cívics, associacions, biblioteques i museus, i amb uns continguts pedagògics que la fan especialment apta per als escolars de totes les branques educatives.

 

El fil conductor és un viatge/expedició a través de l’univers de la llengua i de les raons que determinen la seva vida i la seva mort. La protagonista que guia els viatgers és la Roscinda, darrera parlant de cupeño, llengua extingida el 1987, que explica la seva història i la relaciona amb l’itinerari proposat, a través de nou etapes interactives, amb preguntes per respondre i jocs per seguir. Un veritable pretext narratiu perquè el visitant descobreixi la riquesa del patrimoni lingüístic mundial i se senti motivat per a la seva conservació.

 

EXPOSICIÓ: LES LLENGÜES UN GRAN TRESOR

LA PRODUEIXEN: Obra Social Caixa Sabadell i CIEMEN
L’ORGANITZA: Pla Educatiu d’Entorn i Ajuntament de Guissona
LLOC: Espai Fassina (plaça del Vell Pla, 7. Guissona )

DATES: Del 3 al 14 de març del 2009

HORARI: De dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 17 h i dissabte de 9 a 14 h