AVUI 21 D'OCTUBRE COMENÇA LA PODA D'ARBRAT A GUISSONA

Des d’aquest mes d’octubre i fins a finals del proper mes de gener l’arbrat municipal serà objecte dels treballs de poda anuals que es duen a terme per aquestes dates. La Regidoria de Manteniment i Serveis ha iniciat la campanya de poda.

DILLUNS 21 OCTUBRE 2019

 

Des d’aquest mes d’octubre i fins a finals del proper mes de gener l’arbrat municipal serà objecte dels treballs de poda anuals que es duen a terme per aquestes dates. La Regidoria de Manteniment i Serveis ha iniciat la campanya de poda. 

Enguany, en total seran 2.853 arbres, sobre els que s’actuarà seguint el pla de poda del què es disposa amb la voluntat d’aplicar criteris de sostenibilitat i racionalitat. Aquesta poda inclou tot l’arbrat dels parcs, jardins i carrers del municipi. 

Aquesta planificació permet allargar la vida de l’arbrat, reduir l’efecte i els danys de malalties i plagues, i per tant minimitzar els tractaments fitosanitaris. El tipus de poda es realitza segons el tipus d’espècie i el lloc on es troben ubicats. Així, els arbres viaris propers a les cases es tracten amb esporgues amb brocada i reducció, mentre que els situats en zones verdes, parcs o escoles, on poden créixer amb suficient espai, s’efectua una poda de neteja i formació reconduint-los d’una manera més natural.