CAP DE SETMANA DE SEGAMOTS A GUISSONA

El narrador japonés Yoshi Hioki i la narradora Lídia Clua, van omplir aquest cap de setmana la sala auditori de l’Escola de Música de Guissona, de contes i històries, en el marc del Festival Segamots

DILLUNS 14 DESEMBRE 2020

 

 

El narrador japonés Yoshi Hioki i la narradora Lídia Clua, van omplir aquest cap de setmana la sala auditori de l’Escola de Música de Guissona, de contes i històries, en el marc del Festival Segamots

Aquest cap de setmana s’han portat a terme a Guissona les dues sessions pendents del Festival Segamots 2020, un festival de narració oral que es va iniciar a Cervera i que enguany s’ha ampliat a tota la comarca, amb sessions a Cervera, Guissona, Riber, Tarroja i Les Pallargues.

El dissabte a Guissona, els protagonistes foren els contes per adults, amb una sessió de contes que fou introduïda per un preàmbul de guitarra a càrrec d’en Guim Moya, seguida d’una sessió d’una hora i mitja de contes, a càrrec del narrador japonés Yoshi Hioki qui va fer sentir al públic assistent la bellesa de l'art d'explicar històries. Cada paraula, cada gest, cada silenci va transportar a la trentena d’assistents en un dolç viatge a través de paisatges i personatges japonesos.

La sessió de diumenge, va ser protagonitzada per Lídia Clua qui en una sessió pensada per a un públic familiar va portar a Guissona contes de princeses i cavallers però diferents als que hem vist fins ara. Aquesta narradora, titellaire i actriu va connectar amb el públic des d’un primer moment, traslladant-los en un món màgic, ple d’històries.

La primera edició del Segamots a Guissona ha comptat amb la participació d’una setantena de persones que han gaudit del Festival i de la cultura segura, en un acte que es va portar a terme a la Sala Auditori de l’Escola Municipal de Música, en un acte que garantia plenament les mesures Covid. Amb aforament limitat i inscripció prèvia.

El festival que s’havia de portar a terme a finals d’octubre es va aplaçar al municipi de Guissona atesa la situació de pandèmia causada per la Covid-19, és per aquest motiu que s’ha portat a terme aquest cap de setmana amb sessions de dissabte i diumenge.

El Festival SegaMots està organitzat amb la implicació de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal, la Paeria de Cervera, l'Ajuntament de Guissona, el Museu de Cervera, el Museu de Guissona, l'Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, l'Ajuntament de Tarroja, l'Ajuntament dels Plans de Sió i coordinat per la narradora segarrenca Patricia McGill.

Guissona, 14 de desembre de 2020