Capvespres a la romana

El proper dilluns 13 de juliol s’inicien els actes dels capvespres a la romana, que enguany comptaran amb teatre, música, cinema i com a activitat “estrella” el dijous tindrà lloc el sopar romà de gala

DIMARTS 07 JULIOL 2009

El proper dilluns 13 de juliol s’inicien els actes dels capvespres a la romana, que enguany comptaran amb teatre, música, cinema i com a activitat “estrella” el dijous tindrà lloc el sopar romà de gala, on tots els seus participants aniran vestits de l'època romana.

Els capvespres a la romana s’iniciaran el dilluns a 2/4 de 8 del vespre amb la CELEBRATIO LUDI IESSONENSIS, una rua en la que els Geganters de Guissona vesteixen de romans al Roc i a la Plàcida, els gegants de la vila i on les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona animen la cercavila amb la que també comptem amb el capgrós obsequiat a Miquel Parramon per l’organització de la Bakanal, com a homenatge a l’iniciador d’aquesta festa.

 A les 10 del vespre es representarà l’obra de teatre LA FLAUSTISTA DE IESSO, a càrrec del grup de Teatre de l’IES Guissona que han adapat a la Iesso romana l’obra teatral, el retaule del Flautista.

 Dimarts, s’inicia a la plaça de capdevila l’Escola de Legionaris, on els nens i nenes de Guissona – prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme – es prepararan per formar part de l’exercit del Cèsar. Des de dimarts i fins divendres els caps de l’Agrupament Escolta Bella Iesso instruiran als més petits per actuar com a autèntics legionaris i desfilar amb les tropes del Cèsar el dissabte, al Mercat Romà.

El dimarts, a les 10 del vespre, el tango arriba a Guissona a mans de Jorge Sarraute, Marcelo Mercadante i Elba Picó amb Tango a 3, el dimecres, nit de cinema al carrer amb l’Última Legió i dijous, com a preludi del MERCAT ROMÀ, el Cèsar i la Cleòpatra vindran a sopar amb els vilatans de Iesso, en un sopar romà de gala, preparat i mimat pels restauradors de Guissona que han participat al taller de cuina romana de Pep Salsetes. Aquests restauradors (Bar Modern, l’Altell, Nard, el Portal, el Cassoli, el Rebost) i l’Associació Gastronòmica LA MANDUCAelaboraran amb molta cura i dedicació el sopar per 200 persones, les quals hauran d’assistir a la festa vestides de l’època romana i previ pagament de 5€ a l’Oficina de Turisme i que seran servides pels voluntaris i voluntaries de Els Margeners de Guissona. Al finalitzar el sopar, l’Associació de Comerciants i Botiguers de Guissona realitzarà l’entrega de premis del concurs que han preparat pels visitants dels Aparadors Romans de Iesso.

 Totes aquestes activitats són preludi del XIII Mercat Romà que omplirà en nucli històric de Guissona d’artesans, música, quàdrigues, vestals, ... i mil i una sorpreses!