CERVERA COMPTA AMB ELS MARGENERS PER LA SEVA FESTA MAJOR

La diada castellera va començar amb els pilars d’inici, on cada colla va fer dos pilars de 4 davant un públic entregat.

DIMARTS 24 SETEMBRE 2019

 

Cervera (La Segarra).

El passat diumenge 22 de Setembre la Colla Castellera Els Margeners de Guissona van actuar a la Festa Major de Cervera, com ja és tradició any darrera any. A dos quarts de sis de la tarda, a la Plaça Santa Anna, i en un ambient festiu, a la colla de la Segarra els acompanyaven els Castellers de Sabadell i els Castellers de Santpedor.

 

La diada castellera va començar amb els pilars d’inici, on cada colla va fer dos pilars de 4 davant un públic entregat.

 

Els Margeners de Guissona, van ser la primera colla a realitzar les seves construccions. Van començar amb el 3d7, que es va descarregar amb solvència. A segona ronda van fer el 4d7, un castell que se’ls va resistir la passada actuació, però que aquest cop descarregaven; un castell treballat però merescut. I tancaven ronda amb un 4d6a.

 

La següent  colla a realitzar els seus castells van ser els Castellers de Sabadell, que van obrir ronda amb un 4d8 molt maco, a continuació van fer un 2d8f que va fer vibrar la plaça, i van tancar la seva ronda de castells amb un impressionant 7d8. Amb aquests castells, els de Sabadell emmarquen la millor actuació de la temporada.

 

I la última colla a plaça van ser els Castellers de Santpedor, que van començar amb un 4d6a força lleuger, a continuació un 3d6ps molt ràpid en execució i finalment un 4d6.

 

Per tancar l’actuació es va realitzar la ronda de pilars on Margeners va provar de fer el seu primer pilar de 5 de la temporada, que va quedar en intent desmuntat. Els de la camisa marró han realitzat dues vegades aquesta temporada el pilar de 5 aixecat per sota, però encara no havien provat el p5. A Cervera se’ls va resistir, però el seguiran treballant per estrenar-lo abans d’acabar la temporada. Finalment van acabar l’actuació amb un p4.

Els de Sabadell van fer un vano de 5 i els de Santpedor un pilar de 5.

 

El cap de setmana que ve els Margeners actuaran a l’Arboç, una plaça que els porta bons records. Fins al 12 d’octubre, que és la seva diada, els Margeners tenen una actuació cada cap de setmana, per encarar la recta final de la temporada.  

 

Margeners de Guissona: 2pd4, 3d7, 4d7, 4d6a, idp5, pd4

Castellers de Sabadell: 2p4, 4d8, 2d8f, 7d8, v5

Castellers de Santpedor: 2p4, 4d6a, 3d6ps, 4d6, p5