Cinc alumnes de l’INS Guissona viatgen a Alemanya

El passat diumenge 8 de març, cinc alumnes i quatre professors de l’Institut de Guissona vam viatjar a Gelsenkirchen (Alemanya) per formar part de la cinquena i última trobada del projecte Comènius. Aquesta trobada durava sis dies i hi participaven alumnes de Polònia, de Romania, d’Itàlia, d’Alemanya i d’Espanya.

DIJOUS 19 MARÇ 2015

El passat diumenge 8 de març, cinc alumnes i quatre professors de l’Institut de Guissona vam viatjar a Gelsenkirchen (Alemanya) per formar part de la cinquena i última trobada del projecte Comènius. Aquesta trobada durava sis dies i hi participaven alumnes de Polònia, de Romania, d’Itàlia, d’Alemanya i d’Espanya.

Vam sortir de Guissona el diumenge a les dues de la matinada i ens vam dirigir a Girona per agafar l'avió que ens portaria a Eindhoven i, des d’allà, vam agafar un autobús que ens va dur a Gelsenkirchen.

Vam arribar a Gelsenkirchen a les set de la tarda i les nostres famílies ja ens estaven esperant per portar-nos a les seves cases. Aquella nit ens vam reunir una bona part dels alumnes que participàvem en el Comènius en una sala anomenada “Puk” per poder conéixer els altres alumnes procedents dels altres països.

El segon dia vam reunir-nos a l’institut on ens van donar la benvinguda amb diverses cançons de la banda musical del centre. Tot seguit, vam participar en una gimkana amb grups internacionals que es feia al voltant de l’institut.

El tercer dia vam començar amb les sessions de parlament, on intentàvem simular una situació del Parlament Europeu. Ens van ajuntar en grups internacionals per discutir diversos tòpics i per elaborar, cada grup, tres mesures que es podrien aplicar per apropar-nos a una escola ideal. A la tarda vam visitar el gasòmetre de la ciutat d’Oberhausen i vam anar en un centre comercial molt gran per poder comprar.

El quart dia vam visitar la ciutat de Colònia. Allà vam poder pujar a la catedral i observar les magnifiques vistes de la ciutat. Durant la resta del dia vam visitar el museu d’esports i vam poder anar de compres

El cinquè dia vam continuar amb les sessions de parlament. Durant aquest dia un representant de cada grup va exposar les mesures que s’havien decidit el dimarts davant la resta dels grups. A la nit, vam fer el sopar de comiat i vam poder tastar el menjar típic d’Alemanya tot i que també hi havia molt menjar turc. Tot seguit, vam gaudir amb un grup de música format per alumnes de l’institut de Gelsenkirchen.

El sisè i últim dia vam finalitzar amb els parlaments i ens vam ajuntar els alumnes de cada país per escollir les mesures que ens havien semblat més adequades per aplicar a la nostra educació. Després de decidir-ho, un representant de cada país va haver de sortir a explicar per què havíem escollit aquelles mesures. Al final, es va fer una votació individual i van sortir les cinc mesures més votades.

El dissabte a la matinada ens vam acomiadar de la resta d’alumnes i de les famílies i vam agafar l’avió des de Düsseldorf que ens tornaria a Guissona.

Sens dubte, ha estat una experiència que mai oblidarem ja que ha estat fantàstic compartir una setmana amb gent de diferents països.