CLOU AMB ÈXIT EL CURS PER RECUPERAR ELS MARGES DE PREDRA SECA DE GUISSONA

Aquesta activitat, promoguda per la regidoria de Turisme i el Museu de Guissona, s’emmarca en la voluntat de conscienciar sobre l’interès i la importància del llegat de pedra seca que configura el nostre paisatge.

DILLUNS 13 MAIG 2024

El passat dissabte 11 de maig, es va celebrar a Guissona el CURS DE CONSTRUCCIÓ DE MARGES DE PEDRA SECA A GUISSONA. Aquesta activitat, promoguda per la regidoria de  Turisme i el Museu de Guissona, té per objectiu recuperar el patrimoni arquitectònic de pedra seca del nostre territori i divulgar aquest art, fent realitat un cap de setmana de formació i treball en equip amb construcció d'una paret de marge de pedra en sec. La jornada es va iniciar a les 9h del matí al camí de Farell, amb l’explicació del mestre margener Francesc Xavier Solé. Una vintena de persones van poder gaudir d’aprenentatges i de treball en equip que suposa aquest art. Al migdia es va fer una parada per dinar amb coca de recapte que l’Ajuntament va obsequiar a totes les persones assistents. L’actuació es finalitzarà en una segona sessió al llarg d’aquesta primavera.

Aquesta acció ha estat coorganitzada amb l’Associació Espai Llobregós, els Amics de l’Arquitectura Popular i amb la col·laboració d’Excavacions Marsol.

 

Guissona, 13 de maig de 2024.