CLOU EL CURS D’ORIENTACIÓ LABORAL DIRIGIT A LES PERSONES NOUVINGUDES DE GUISSONA

DIVENDRES 04 MAIG 2018

 

L’Ajuntament de Guissona va acollir la darrera setmana, un curs dirigit a persones nouvingudes sobre orientació i coneixements laborals.

L’inici de la formació va coincidir amb la diada de Sant Jordi i tot donant la benvinguda, l’alcalde del municipi,  Xavier Casoliva i Pla,  va regalar una rosa de gominola a cada un dels participants, explicant alhora la tradició catalana d’aquesta festa popular.  A la inauguració també hi va prendre part la regidora de joventut Anna Santacreu, i la directora de l’oficina de Treball de Tàrrega, M. Àngels Pérez, encarregada d’impartir la primera sessió del curs.

La formació, establerta per la llei  d’acollida, va facilitar als alumnes un seguit de coneixements laborals, entre ells, els conceptes bàsics de la normativa sociolaboral, els drets i deures laborals, el sistema bàsic de contractació, la informació sindical i el mercat de treball i recerca d’ocupació.

En el curs van participar un total de 8 joves procedents de Senegal, Marroc, Gàmbia i Pakistan que són els usuaris habituals del servei de Primera Acollida. La formació s’adreçava a les persones immigrades i retornades a Catalunya majors de 16 anys amb l’objectiu també de facilitar la seva integració.  Aquesta formació està dividida en  3 mòduls:  el curs de català de 90 hores a càrrec del  CPNL, el curs sobre  coneixements laborals de 15 hores del SOC i el tercer i últim de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, de 15 hores impartit per la tècnica d’acollida de l’ajuntament.

El S1A està gestionat per l’Àrea d’Atenció al Nouvingut del consistori i el  Consell Comarcal de la Segarra i rep finançament de la Generalitat de Catalunya i els Fons Social Europeu.