CLOU EL CURS D'EMPODERAMENT DE LES DONES IMMIGRADES

En l’acte de cloenda, celebrat el 19 de juliol, el regidor Josep M. Ferreras ha entregat els certificats d’assistència de la formació adreçada a les persones nouvingudes, els objectius principal de la qual són enfortir l’empoderament de les dones i conscienciar als homes de la igualtat de gènere.

DIMARTS 20 JULIOL 2021

 

 

En l’acte de cloenda, celebrat el 19 de juliol,  el regidor Josep M. Ferreras ha entregat els certificats d’assistència de la formació adreçada a les persones nouvingudes, els objectius principal de la qual són enfortir l’empoderament de les dones i conscienciar als homes de la igualtat de gènere.

La formació, de 135 hores, impartida pel centre New School durant 3 mesos a l’espai Fassina de Guissona, inclou mòdul del català de 90 hores i altres 3 mòduls de 15 hores de durada cadascú on es tractaven els temes com la societat catalana,  el mon laboral i la salut i la integritat física de la dona.

En total 30 persones procedents de de Ucraïna, Guinea, Gàmbia, Senegal, Marroc, Mali i Cuba han rebut els  certificats  d’assistència d’alguns  dels  mòduls del curs,  de les quals 18 persones han fet tota la formació en el marc del servei de primera acollida i obtindran el certificat expedit per la Generalitat.

Concretament, els certificats del mòdul A: competències bàsiques de llengua catalana,  l’han rebut 22 persones,  del mòdul B:  relacions laborals – 19 persones,  del mòdul C:  coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic  – 21 persones  i del mòdul D:  prevenció de les violències masclistes  – 18 persones.

El curs forma part del Servei de primera acollida del consistori i està organitzat per la Regidoria de Salut i Acció Social, amb col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra, i ha rebut finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, del Pacto de Estado contra la violencia de genero i del Fons social europeu.

 

Guissona, 19 de juliol de 2021.