CLOU LA FESTA DE CARNAVAL A GUISSONA AMB L'ARRIBADA DE LA VELLA QUARESMA

La proposta de carnaval de Guissona per enguany ha estat adaptada amb un sorteig a xarxes per poder celebrar la festa sense sortir de casa.

DILLUNS 15 FEBRER 2021

Del 8 al 13 de febrer, Guissona ha fet homenatge a la festa de Carnaval. El Rei carnestoltes ha aparegut a xarxes, a través de vídeos animats que cada dia, de dilluns a divendres, s’han anat publicant per assabentar a tots els i les alumes dels centres educatius de Guissona, de les ordres que cada any els mana i que han de complir durant la setmana prèvia a la festa del Carnestoltes. Les ordres han estat cada dia diferents i han manat, portar un pentinat especial, pintar-se els ulls, posar-se els mitjons per fora, entre altres, i així és com l’alumat han començat a viure i preparar la festa.

El passat dissabte dia 13 de febrer, en el dia del Carnaval, uns personatges molt emblemàtics van passejar durant el matí, pels carrers de Guissona. El rei carnestoltes i la Vella Quaresma van passar per les botigues i van “donar vida” a l’eix comercial de Guissona animant a la població i fent honor a aquesta festa.

La proposta de carnaval de Guissona per enguany ha estat adaptada per poder celebrar la festa sense sortir de casa. En aquest sentit, s’ha presentat una proposta animant a que tota la població es disfressés a xarxes, concretament a Instagram, i d’aquesta manera es participés a un sorteig de jocs de taula. Els principals requisits per participar-hi era tenir el perfil obert, que a la imatge hi sortís un 2021, i a més a més calia etiquetar #carnavalguissona2021 i mencionar @ajguissona. Aquest sorteig va esdevenir durant tot el dissabte, es va tancar el dissabte a les 19h i a les 20h es van fer públics els premiats.

En aquesta ocasió van ser:

 

Categoria individual: @txhugue

 

Categoria familiar: @nu_cu_ca

 

Categoria més d’una persona: @oksanaa36

 

El carnaval a Guissona s’acaba amb l’arribada de la Vella Quaresma amb propostes als centres educatius de la vila. La Quaresma restarà penjada a la façana de l'Ajuntament des d'aquest dijous i fins al divendres Sant i setmanalment anirà perdent una cama.

 

 Enguany s’anul·la la crema del rei Carnestoltes i la Sardinada de la Brigada que tenien lloc el dimecres de cendra.

 

Guissona, 13 de febrer de 2021.