CLOU LA FESTA MAJOR DE GUISSONA

Guissona ha celebrat la seva Festa Major, amb mig centenar de propostes d’oci i cultura on han arribat tots els públics.

DIMARTS 10 SETEMBRE 2019

 

Guissona ha celebrat la seva Festa Major, amb mig centenar de propostes d’oci i cultura on han arribat tots els públics.

Els deejays més esperats van ser divendres, amb Marsal Ventura i Blanca Ross, què gràcies la votació popular van venir a Guissona per segon any consecutiu. Els grups estrella d’aquest any també, van tocar el dissabte. Roba Estesa i Ebri Knight, van protagonitzar els concerts gratuïts de la zona esportiva. Tot  i així, la festa ja havia començat dijous, aquest any a la Plaça Major, amb grups molt esperats i coneguts a la zona com Lasta Sanco i Pink Goats.

La Plaça Bisbe Benlloch, s’hi va dur a terme l’espectacle dels coneguts Quim Morales i  Xavier Pérez, humoristes del programa “La segona hora” de RAC 1, així com també s’hi van poder escoltar i dansar sardanes cada dia, amb la cobla Maravella, l’orquestra Vents de Riella i la cobla Tàrrega.

Una zona molt esperada i de retrobament per la població va ser l’espai Nomad, que va repetir amb èxit per tercer any consecutiu, portant foodtrucks, música en directe i activitats infantils de divendres a diumenge a la Rambla dels Segadors.

Els gegants i capgrossos no hi van faltar. Els més esperats pels més petits, van sortir a la cercavila inaugural i a la VII Trobada de gegants, on van participar una desena de colles vingudes d’arreu de Catalunya.

Per la seva part, els Kuartos ’94 van preparar el vermut al campanar, un clàssic entre els actes de la Festa Major.

El Margeners i les seves colles convidades; els Castellers de Badalona; els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida, van fer una gran actuació a la plaça Major, que va omplir-se d’espectadors per veure aquestes grans torres humanes.

El conjunt arqueològic va oferir, a diari, les visites guiades gratuïtes i va obrir les portes del museu i el parc arqueològic perquè els mes curiosos poguessin conèixer el passat de Guissona. A més a més es va inaugurar l’exposició “Un tresor submergit” i van presentar les peces recuperades del fons del pou situat al costat de l'hostal de #Iesso.

Entre altres actes, també va tenir lloc el bateig dels pavellons municipals, que van ser nomenats “11 de setembre” i “ 1 d’octubre”.

No hi podia faltar el correfoc de Festa Major a càrrec de les Forces diabòliques de Sanaüja, la missa solemne, el Correbars organitzat pels joves de la vila, activitats infantis, balls de tarda, i el gran i esperat concert de l’orquestra Maravella que com cada any, va omplir el pavelló poliesportiu municipal.