COLORS, CLOU AMB ÈXIT

Tot i iniciar-se amb el dia ennuvolat i amb pluges persistents, la Festa de Colors es va poder desenvolupar durant tot el dia, i només es van haver de cancel·lar les activitats infantils de matí. El tastet d’arrossos del món, la batukada, el teatre i la música d’arreu del món es va poder desenvolupar amb èxit.

DILLUNS 09 MAIG 2011

El passat dissabte, 7 de maig, el Pla Educatiu d’Entorn i el Punt d’Informació Jove de Guissona van tornar a organitzar, per sisè any consecutiu, la jornada intercultural COLORS, una festa que fomenta el treball en xarxa i en la que hi ha participat una quinzena d’entitats de la nostra vila.

L’activitat prevista pel matí - els racons de jocs i la catifa de colors - van ser anul·lades per la previsió del mal temps, tot i això, des del Pla Educatiu d’Entorn s’agraeix la col·laboració de les entitats que havien preparat activitats, com l’Agrupament Escolta Bella Iesso, l’AMPA Escola Ramon Faus i Esteve, l’AMPA Col·legi Mare de Déu del Roser, el Casal de la Gent Gran, els Geganters de Guissona, la Unió de la Comunitat Senegalesa de la Segarra i l’Urgell i els Margeners de Guissona. La catifa de COLORS, organitzada des de l’AMPA Escola Ramon Estadella i Torradeflot i en col·laboració amb l’AMPA Institut de Guissona s’ha aplaçat i es portarà a terme durant el mes de juny, coordinant-la amb les tradicionals catifes de Corpus.
 
L’altra activitat de matí que si que va tenir molt d’èxit és el tastet d’arrossos del món, animat pels Un, dos, tres, kuà i amb arrossos d’Ucraïna, Senegal i Catalunya, cuinats per l’Associació Eslava Oriental, la Unió de la Comunitat Senegalesa de la Segarra i l’Urgell i la Societat Gastronòmica La Manduca van tenir gran èxit. Unes dues-centes persones van fer el tastet d’arrossos d’arreu del món i van gaudir de la percussió.
 
Les activitats de tarda es van traslladar totes al Centre Catòlic de Guissona, a l’Espai dels Margeners de Guissona, i amb un important èxit de participació.
 
A les 6 de la tarda, gairebé una trentena de nens i nenes, van representar l’obra de teatre La Torre de Babel, una obra treballada dins del taller de teatre TOTS FEM D’ACTORS organitzat pel Pla Educatiu d’Entorn i dirigit pels guissonencs Eric Avellana i Eduard Marin, seguidament els nens i nenes de l’aula d’acollida de l’INS Guissona van llegir el poema La Poesia, de Josep Piera, en català, francès, walof i àrab.
 
A continuació, la Glòria Ribera amb música catalana, el Carlos Alberto amb música Argentina, l’Igor, l’Antonina i una petita coral ucraïnesa i la percussió senegalesa, van tancar la jornada.
 
Dins de la jornada, es van organitzar activitats de comerç just i es va repartir material de conscienciació sobre el comerç just i la banca ètica.