COLORS ES CONSOLIDA A GUISSONA

El passat cap de setmana, Guissona es va tornar a omplir de COLORS. El nou emplaçament de la festa, a la plaça Bisbe Ben-lloch, ha fet que s’arribés més a la població, fent de COLORS una festa participativa i de consolidació de la xarxa associativa de la nostra vila.

DIMECRES 26 MAIG 2010

La jornada intercultural COLORS, promoguda des del Pla Educatiu d’Entorn, des del Punt d’Informació Jove i des de l’Àrea Municipal d’Immigració, s’ha organitzat enguany amb el suport de les entitats i associacions de la nostra vila, les quals han col•laborat en l’organització de totes les activitats que s’hi han portat a terme.

Les activitats es van iniciar al matí amb la construcció d’una catifa de COLORS promoguda per l’AMPA del Col•legi Ramon Estadella, en col•laboració amb l’Associació de Dones Nèvia i l’AMPA de l’IES Guissona, una catifa elaborada a base de serradures pigmentades de diferents colors i que ens ha permès recuperar les tradicionals catifes de Corpus que elaboraven en aquestes dates les nostres àvies.

Durant el matí, diferents entitats de la vila han organitzat tallers de jocs tradicionals per als més petits, passejant per la plaça bisbe ben-lloch podíem trobar les bitlles catalanes, organitzades per l’Ateneu de Guissona, els jocs tradicionals de carrer com el del mocador, organitzat per l’Agrupament Escolta Bella Iesso, cançons de falda i jocs tradicionals catalans promoguts per l’AMPA de la Llar d’Infants Patufet i jocs d’arreu del món, com l’Awale i el Plaline del Senegal, promoguts per Kasumay i la Unió de la Comunitat Senegalesa, el Rierol i Llop a la Granja – jocs eslaus – promoguts per l’Associació Eslava Oriental i Espai Creatiu, respectivament i les gomes de Bulgària promogudes per l’Associació Vasil Levski.

Les activitats de tarda es van iniciar amb una batukada a la plaça major a càrrec dels Un, dos, tres, kuà, que van estrenar la temporada d’estiu amb nous ritmes i nous vestuaris. La batukada va donar pas a una gimcana per conèixer la nostra vila i les cultures que hi conviuen, en aquesta gimcana organitzada per la colla dels kuartos’85, també hi va col•laborar l’AMPA del Col•legi Mare de Déu del Roser, de l’Escola Ramon Faus i Esteve i els Geganters de Guissona. En la gimcana hi van participar gairebé un centenar de persones, que van recórrer el nucli històric de la nostra vila.

Tot i la pluja que va caure, no es va interrompre la festa, Els Margeners de Guissona van cedir el seu local d’assaig perquè es pogués portar a terme el taller de castells, amb un CASTELL DE COLORS, com a cloenda, així com, les músiques del món: música catalana amb la guitarra de Maria Ribera, música ucraniana amb Igor de l’Associació Eslava, música argentina, amb Carlos Espinosa, demostració de flamenc a càrrec de l’Associació Cultural Andalusa i percussió senegalesa a càrrec de la Unió de la Comunitat Senegalesa van tancar la festa de COLORS, una festa que amb cinc anys de vida consolida el moviment associatiu de la nostra vila i el treball en equip.

Des del Pla Educatiu d’Entorn, des del Punt d’Informació Jove i des de l’Àrea Municipal d’Immigració s’agraeix la col•laboració a tots els que l’han fet possible.