COM CADA ANY, GUISSONA TORNA A SER SOLIDÀRIA AMB LA MARATÓ

Per cinquè any consecutiu, el proper diumenge, 19 de desembre, Guissona celebrarà la V FESTA D’ENTITATS PROMARATÓ DE TV3, una festa en la que hi participen més d’una trentena d’entitats de la nostra vila amb l’objectiu de recaptar fons per la marató de tv3.

DIVENDRES 17 DESEMBRE 2010

Per cinquè any consecutiu, el proper diumenge, 19 de desembre, Guissona celebrarà la V FESTA D’ENTITATS PROMARATÓ DE TV3, una festa en la que hi participen més d’una trentena d’entitats de la nostra vila amb l’objectiu de recaptar fons per la marató de tv3.
 
El proper diumenge, 19 de desembre a les 11:30 del matí s’iniciarà la V Festa d’Entitats Promarató de TV3, enguany amb l’objectiu de recaptar el màxim de fons per la recerca entorn de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Són 33 les associacions i entitats de la vila que participen enguany a la Marató, és a dir, gairebé un 90% de les entitats de Guissona organitzen activitats durant tot el dia amb l’objectiu de recaptar el màxim de diners per la Marató de TV3.
 
Lesions medul·lars i cerebrals adquirides
El sistema nerviós central és el gran centre processador del cos. Està format pel cervell, el cerebel, el bulb raquidi i la medul·la espinal. Una lesió al cervell o a la medul·la pot alterar-ne el funcionament i condicionar de manera notable la vida d’una persona. Molts afectats queden greument discapacitats i necessiten l’ajuda constant de la família.
Aquestes lesions apareixen de manera sobtada, i gairebé el 80 per cent tenen un origen traumàtic. Les causes més habituals són els accidents de trànsit, esportius i laborals. Algunes malalties, com els accidents vasculars, cerebrals o certs tumors també poden causar aquests tipus de lesions.
La investigació és l’esperança per a tots els afectats. Cal trobar tractaments efectius que millorin el pronòstic d’aquestes lesions i ofereixin més qualitat de vida a les persones que en tenen.
En aquesta Marató, entre tots, lluitarem per superar les conseqüències del dany medul·lar i cerebral: la paràlisi, els trastorns sensitius, cognitius i psicològics.
 
La festa d’entitats promarató de TV3
Aquesta edició de la Festa d’Entitats tindrà el seu inici als carrers comercials de la vila amb una xocolatada popular i una cercavila que portarà als guissonencs al pavelló municipal on les entitats de Guissona, organitzades en estands, promouen dins d’aquest espai un conjunt d’exposicions, d’activitats i de tallers per a petits i grans, a més, en l’escenari principal se seguirà la Marató en directe, podrem presenciar l’acte de lliurament de premis del concurs de felicitacions de Nadal, l’actuació de l’Escola Municipal de Música “Josep M. Llorens i Cisteró” i actuacions diverses a càrrec de l’Associació Montse per al Càncer. A més, comptarem amb un pilar d’inauguració a càrrec d’Els Margeners de Guissona, el ball del nou gegantó Bacus i moltes sorpreses més.
A les 19:00h el grup de batucada Un, dos, tres, kuà traslladarà als assistents al Pavelló petit per a gaudir de la cloenda de la festa a càrrec de l’Escola de Dansa “Montse Esteve”, a la mitja part del qual se sortejarà el cobrellit solidari promogut per l’Associació de Dones Nèvia l’elaboració del qual ha estat un èxit d’esforç i participació popular.
Enguany s’ha adherit a la festa el Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana, la recaptació íntegra d’aquest es lliurarà a la Marató de Tv3 a través de la Festa d’Entitats.
Les activitats dins del Pavelló gran es portaran a terme de 12 a 14h i de 17 a 19h. L’obertura de portes es farà un quart d’hora abans, l’aportació solidària de l’entrada de 4€ i voluntària pels menors de 12 anys, ens permetrà accedir a totes les activitats.
 
El cartell
Com cada any, el cartell s’ha dissenyat per alumnes de l’NS Guissona. S’han seleccionat dos dissenys per promoure la Marató, un com a cartell per promoure la festa, elaborat per Ariadna Castells i Dània Verdés i un altre com a fulletó per difondre totes les activitats, elaborat per Clàudia Castells i Aina Jimeno, agraïm amb aquestes línies la col·laboració a l’aula de visual i plàstica de l’INS Guissona per la feina feta.
 
Es poden consultar les activitats que es portaran a terme a la festa a: