COMENÇA A FUNCIONAR LA NOVA ÀREA BÀSICA DE SALUT GUISSONA - LA SEGARRA

Amb la nova ordenació territorial, la comarca disposa de dos ABS diferenciats (Cervera - la Segarra i Guissona - la Segarra), gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS), i que compten amb els recursos d’atenció primària proporcionals a la població assignada a cadascuna d’elles.

DILLUNS 06 FEBRER 2023

La nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) Guissona - la Segarra ha entrat avui en funcionament a la Regió Sanitària Lleida a partir del desdoblament de l’ABS Cervera, l’única que hi havia fins al moment a la comarca de la Segarra. Amb la nova ordenació territorial, la comarca disposa de dos ABS diferenciats (Cervera - la Segarra i Guissona - la Segarra), gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS), i que compten amb els recursos d’atenció primària proporcionals a la població assignada a cadascuna d’elles.

Aquest canvi no afecta la prestació d’assistència que reben actualment els usuaris al seu centre de salut (ja sigui al CAP Guissona o als consultoris locals) ni han de fer cap gestió específica vinculada a aquesta posada en marxa. Pel que fa a l’atenció especialitzada es continuarà prestant des del CAP Cervera-Segarra, seguint el model territorial de concentrar aquest tipus d’atenció als centres de capital de comarca. El seu centre de referència d’urgències serà el CAP Guissona.

La nova ABS Guissona – la Segarra donarà servei a unes 8.700 persones dels  municipis de Guissona, Ivorra, Massoteres, Sant Guim de la Plana, Tarroja de Segarra, els nuclis de Torrefeta, Bellveí, Sedó, Florejacs, Gra, la Morana, Palou, Selvanera, Sant Martí de la Morana i Disseminat de Granollers del municipi de Torrefeta i Florejacs i els nuclis de l’Aranyó, el Canós, Concabella, Hostafrancs, Montcortès de Segarra, Muller i Ratera del municipi dels Plans de Sió.

Per la seva banda, des de l’ABS Cervera – la Segarra s’atendrà unes 12.240 persones dels municipis de Cervera, Estaràs, Granyanella, Granyena de Segarra, Montoliu de Segarra, les Oluges, la Ribera d'Ondara, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Talavera, i els nuclis del Far (Alfà), Castellmeià, el Llor i Riber del municipi de Torrefeta i Florejacs.

L’assignació de municipis a la nova ABS s’ha fet de forma voluntària i s’ha aprovat en cadascun dels plens municipals. La modificació de la delimitació territorial es va publicar el passat mes de juny al DOCG.

Font: https://catsalut.gencat.cat/ca/detalls/noticies/230201-Comenca-funcionar-nova-Area-Basica-Salut-Guissona-la-Segarra