COMENÇA EL PROCÉS DE TRÀMITACIÓ DE DOCUMENTACIÓ DE PROTECCIÓ TEMPORAL A LLEIDA PER A LES PERSONES REFUGIADES A GUISSONA

Avui dimarts 22 de març ha sortit el primer autobús organitzat des de l’Ajuntament de Guissona en direcció a Lleida amb les famílies Ucraïneses, per a que puguin tramitar el document de protecció temporal.

DIMARTS 22 MARÇ 2022

 

 

 

Avui dimarts 22 de març ha sortit el primer autobús organitzat des de l’Ajuntament de Guissona en direcció a Lleida amb les famílies Ucraïneses, per a que puguin tramitar el document de protecció temporal.

Dimarts 22, dimecres 23 i dijous 24 es desplaçarà un autobús amb vint persones des de Guissona a la Comissaria Provincial de Lleida de la Policia Nacional, per poder fer el tràmit administratiu tant esperat. Aquest bus ha sortit des de Guissona a les 8.00h del matí des de la Plaça Vell Pla i ha arribat a les dependències de la Policia a Lleida una hora més tard.

La subdelegació del govern Espanyol a Lleida ha estat l’encarregat de reservar aquests dies per agilitzar la documentació per a que les persones refugiades puguin obtenir aquest resguard del NIE, que els permetrà obtenir el permís de residència, accedir al món laboral, rebre ajuts, obrir un compte bancari, etc. Per a fer aquest tràmit únicament cal presentar el passaport o document acreditatiu, un certificat de naixement en el cas dels infants, i una foto de carnet.

Es preveu que les properes setmanes es segueixi amb el mateix model organitzatiu des de Guissona, amb l’objectiu de poder portar totes les persones refugiades residents a Guissona, a Lleida. Es tracta d’un sistema nou i complex enllaçat amb la base de dades Europea pel que es calcula que es destina una mitja hora per persona. És una prova pilot i a mesura que passin els dies s’anirà veient com evoluciona i si s’hi pot afegir més gent per dia.

Cal tenir en compte que es tracta d’un document que no els obliga a quedar-se a Espanya, que poden sol•licitar-lo encara que no estiguin empadronats/des i que han de fer aquest tràmit durant els primers 90 dies des de la seva arribada.

 

Guissona, 22 de març de 2022.