COMENÇAMENT MOLT ESPERANÇADOR PELS DE LA CAMISA MARRÓ

Va ser aquest passat diumenge 17 de març, a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona i en motiu de la Diada del Local dels Margeners, quan la colla de la Segarra donava el tret de sortida a la temporada 2019.

DIMECRES 20 MARÇ 2019

 

Guissona (La Segarra).- I per fi va arribar el dia tan esperat per tots els margeners i margeneres, el dia de tornar a lluir la camisa marró i els pantalons blancs a plaça. Va ser aquest passat diumenge 17 de març, a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona i en motiu de la Diada del Local dels Margeners, quan la colla de la Segarra donava el tret de sortida a la temporada 2019. Els van acompanyar els Castellers d'Esparreguera, una colla habitual en aquesta actuació, i la Colla Jove de l’Hospitalet, que visitava la localitat de Guissona per primer cop.

Pocs minuts passaven de les 12 del migdia quan les 3 colles alçaven els pilars d’inici de l’actuació de forma simultània, sota un sol digne dels mesos d’estiu i amb una plaça que es va anar omplint de mica en mica durant el transcurs de la mateixa. La colla bordeus d’Esparreguera i la colla verda de l’Hospitalet van fer un pilar de 4, mentre la colla anfitriona ho va fer amb un pilar de 4 aixecat per sota.

Els Margeners de Guissona van començar les rondes dels seus castells amb un 4d6 amb agulla molt ferm i parat, que no els va suposar cap dificultat, fruit del bon assaig realitzat durant les setmanes anteriors i de la nombrosa pinya que tenien a plaça. En segona ronda van descarregar un castell emblema dels de la camisa marró, el 3d6ps. Es tracta d’un castell “diferent” a la resta per la seva execució, que sempre agrada especialment a la plaça, i que els Margeners realitzen de forma ininterrompuda des de la seva primera temporada. Per tancar les rondes de castells, els de la camisa marró van descarregar el 3d6 amb agulla que, igual que el 4d6 amb agulla de la primera ronda, no els va suposar cap problema. Així els de la camisa marró descarregaven tres castells de la gamma alta de 6 en la seva primera actuació, però sobretot cal destacar la forma en que ho van fer, cosa que dóna mostra de la bona feina feta als assajos.

Per la seva banda la colla bordeus d’Esparreguera es presentava a Guissona amb força camises a plaça. En primera ronda van alçar un 3d7 molt ferm i parat, però que van haver de desmuntar amb dosos col·locats per problemes de l’acotxador a l’hora de pujar el pis de quarts. Quan el van repetir el tronc es va mostrar igual de ferm, i aquest cop sí, l’acotxador no va tenir cap problema per col·locar-se i donar pas a l’anxaneta perquè coronés el castell. La descarregada va ser plàcida, demostrant el domini que tenen en aquest castell. En segona ronda van descarregar també sense problemes el 5d6, castell molt parat que no va tenir cap complicació. Van tancar la seva actuació amb un 4d6 amb agulla molt ferm i que segurament no trigarem a veure d’un pis més de color bordeus.

Per la seva banda, la colla Jove de l’Hospitalet, segurament amb menys camises de les desitjades, van plantejar una actuació de castells de 6. En primera ronda van descarregar un parat i ferm 3d6 amb agulla. En segona ronda van intentar el 2 de 6. I ho van fer dues vegades, quedant les dues en intent desmuntat per problemes a nivell de terces i dosos. Segurament el fet de ser la primera actuació i de les poques camises desplaçades a Guissona va fer que els nervis els juguessin una mala passada, però de ben segur que en futures actuacions aconseguiran descarregar-lo. Per tancar la seva actuació van descarregar sense problemes un ferm 3d6.

En la ronda de pilars les dues colles convidades van concloure l’actuació descarregant un pilar de 4, mentre que la colla anfitriona ho va fer amb dos pilars de 4 simultanis.

Destacar que, un cop acabada l’actuació i després dels balls corresponents per part dels grups de grallers i tabalers de cada colla, els Margeners van aprofitar la visita d’una representació de la colla Malfargats de Pallars per fer públic que seran els seus padrins. És la segona colla que apadrina la colla de la Segarra després de la desapareguda colla dels Castellers de Solsona. La Diada del Local va donar pas a un dinar i festa al Local dels Margeners, per acabar de celebrar de la millor manera la primera actuació de la temporada.

Amb aquest bon gust de boca la colla marró va encetar la temporada, esperant que aquest bon començament tingui continuïtat i vagi de forma creixent en la vintena d’actuacions que tenen aquesta temporada. Però com sempre, això ho marcaran els assajos de cada dimecres i cada divendres, on tothom qui vulgui hi és convidat. Caldrà estar atents a la seva evolució, però el començament ha estat d'allò més esperançador.

 

Colla Jove de l’Hospitalet: pd4, 3d6a, id2d6, id2d6, 3d6, pd4

Castellers d’Esparreguera: pd4, id3d7, 3d7, 5d6, 4d6a, pd4

Margeners de Guissona: pd4ps, 4d6a, 3d6ps, 3d6a, 2 pd4