ACTUACIÓ MARGENERA A L’HOSPITALET DEL LLOBREGAT

Aquest passat diumenge 3 de juny del 2018 els Margeners de Guissona es van desplaçar a l’Hospitalet del Llobregat per actuar conjuntament amb la colla local, la Jove de l’Hospitalet, i els Manyacs de Parets.

DILLUNS 11 JUNY 2018

Aquest passat diumenge 3 de juny del 2018 els Margeners de Guissona es van desplaçar a l’Hospitalet del Llobregat per actuar conjuntament amb la colla local, la Jove de l’Hospitalet, i els Manyacs de Parets. Es tractava de l’última actuació del primer tram de la temporada de la colla marró. Per això, i per afrontar aquesta sortida amb força i energia, la Junta de la colla va preparar un esmorzar per a tota la colla.

Per desgràcia les previsions de pluges generalitzades per tot Catalunya es van complir, i l’actuació es va traslladar de la plaça Pius XII a un pavelló no gaire lluny, endarrerint uns minuts el començament de la mateixa.

Aquest fet va fer que les colles decidissin suprimir els tradicionals pilars d’inici, ja que per temes logístics del pavelló l’actuació havia de concloure abans de les 14:00.

Els primers en actuar van ser la colla local. Tot i que aquesta temporada la colla verda de l’Hospitalet ja havia portat a plaça un castell de 7 a finals d’abril (van carregar el 3de7), en aquesta ocasió van plantejar una actuació de castells de 6. En primera ronda van descarregar el 4de6, un castell un pèl lent però que no va presentar gaires problemes. En segona ronda van afrontar el 3de6a, millor castell de la colla verda en aquesta actuació, que es va mostrar ferm en tot moment. No en va, era el sisè d’aquesta temporada. Per últim van descarregar un plàcid 3d6.

El segons en actuar van ser la colla morada dels Manyacs de Parets. Amb molt poques camises desplaçades, van plantejar una actuació amb només els dos castells bàsics de 6. A primera ronda van afrontar el 4de6, castell que es va deformar una mica a terços però que van poder defensar per descarregar-lo. A l’igual que en el 4, el 3de6 de la segona ronda el van haver que treballar una mica, però també el van poder descarregar. Els dos castells van requerir de la col·laboració de les altres dues colles degut a les poques camises de la colla morada. En tercera ronda van fer un pilar de 4.

Els últims en actuar va ser la colla marró de la Segarra. També amb menys camises de les desitjades, la colla segarrenca va afrontar l’actuació amb els dos castells de 6 bàsics i el 3de6ps com a millor castell, tots ells amb uns troncs molt lleugers. En primera ronda van descarregar sense problemes un 4de6 100% femení de segones amunt, prova que demana a crits un pis més. En segona ronda va ser hora del 3de6ps, castell que la colla marró li té una estima especial. Tot i que hi havia alguna que altra estrena, el castell es va aixecar sense problemes, i la descarregada va ser plàcida i molt celebrada. Per tancar la ronda de castells els Margeners van descarregar un 3de6 format, al igual que el 4de6, íntegrament per dones de segones a anxaneta.

En ronda de pilars, els Margeners de Guissona van descarregar primer i en solitari, un pilar de 4ps. I per acabar les 3 colles van descarregar cadascuna un pilar de 4 de forma simultànea. Destacar que l’actuació va ser ràpida i plàcida (no hi va haver cap caiguda i cap intent desmuntat), cosa que va fer que en menys d’una hora i mitja s’hagués acabat.

Ara la colla segarrenca afronta 3 setmanes sense actuació, però sí amb assajos. Aquests serviran per seguir treballant i polint els castells bàsics de 7, castells que de ben segur no tardaran a portar a plaça en el segon tram de la temporada si ens guiem per les bones proves fetes als últims assajos. L’evolució d’aquestes proves i sobretot l’assistència dels seus castellers als assajos, marcarà el camí de la colla marró per les actuacions que tenen en aquest segon tram, algunes de tant destacades en el seu calendari com la Festa Major d’Agramunt, Guissona i Cervera, i com no la seva Diada a finals d’octubre.

Cal remarcar que el proper divendres 15 de juny a les 20.00 farem un assaig a la fresca a la plaça Universitat de Cervera, dins dels actes del Nomad 2018, i al qual estan convidats a gaudir i participar tots els cerverins i cerverines!!!.

Jove de l’Hospitalet: 4d6 3d6a 3d6 pd4

Manyacs de Parets: 4d6 3d6 pd4 pd4

Margeners de Guissona: 4d6 3d6ps 3d6 pd4ps pd4