CRÒNICA DELS MARGENERS A VALLS

El passat dissabte 4 de Maig la Colla Castellera Els Margeners de Guissona es van desplaçar fins a la localitat de Valls, en motiu de la 5a Diada Ramon Barrufet.

DIMARTS 07 MAIG 2019

 

Valls (Alt Camp). El passat dissabte 4 de Maig la Colla Castellera Els Margeners de Guissona es van desplaçar fins a la localitat de Valls, en motiu de la 5a Diada Ramon Barrufet.

La colla amfitriona, la Colla Joves Xiquets de Valls, va estar acompanyada de tres colles més, els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i els Margeners de Guissona.

 

L’actuació va començar a la Plaça de la Fusta, punt d’homenatge a Ramon Barrufet, on totes les colles van fer-hi un pilar de 4 i la Joves un pilar de 5. Tot seguit es va anar amb cercavila fins a la Plaça del Carme, on es va desenvolupar l’actuació amb un temps estival.

 

La primera colla a realitzar els seus castells van ser els de Sant Cugat. Van encetar la ronda de castells amb una torre de 7, a segona ronda un 4d7 molt parat i amb una canalla molt ràpida, i finalment un 3d7.

 

La segona colla per ordre d’actuació va ser la colla amfitriona, la Joves. Van començar amb un 3d8. A segona ronda, els de Valls van descarregar un 4d8 amb estrenes a canalla. I tancaren la ronda de castells amb un 7d7, castell molt vinculat als Margeners ja que van ser els primers a assolir-lo.

 

Sant Pere i Sant Pau van ser la tercera colla en mostrar els seus castells. Van començar amb un 3d7, seguit del 4d7 i per acabar una torre de 6. Tots ells descarregats amb solvència.

 

Els últims per ordre d’actuació van ser els de la camisa marró. Els Margeners van escollir com a primer castell un 4d6, amb un tronc molt lleuger, que fa pensar que estan assajant per portar ben aviat un pis més. A segona ronda van descarregar un 3d6ps, els de la Segarra tenen ben assajat i dominat aquest castell aixecat per sota, i en aquesta ocasió a més van estrenar acotxadora. I finalment va cloure la ronda de castells un 3d6a força àgil.

 

Per tancar l’actuació es va realitzar una ronda de pilars que va començar amb un impressionant pilar de 6 de la colla local, la Joves, que va realitzar en solitari. I a continuació ronda conjunta de pilars, on els de Sant Cugat i els de Sant Pere i Sant Pau van descarregar un pilar de 5, la Joves dos pilars de 5, i Margeners un pilar de 4 amb estrena també a canalla.

 

La setmana que ve Margeners actuarà a la Nit del Tararot de Tàrrega, on ja hi són convidats habituals, i el 19 de Maig ho faran a la Festa Major de Mollerussa.

 

Castellers de Sant Cugat: pd4, 2d7, 4d7, 3d7, pd5

Colla Joves Xiquets de Valls: pd4, 3d8, 4d8, 7d7, p6, 2p5

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: pd4, 3d7, 4d7, 2d6, p5

Margeners de Guissona: pd4, 4d6, 3d6ps, 3d6a, pd4