Crònica dels Margeners de Guissona a Cornudella de Montsant (Priorat)

El diumenge 9 de juliol, els Margeners de Guissona van actuar en aquest petit i pintoresc poble del Priorat, dins dels actes de la Diada de la Canalla, de la colla amfitriona, els Brivalls de Cornudella. En aquesta ocasió van esta acompanyats dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, colla tarragonina amb una gran projecció en els darrers quatre anys.

DIMARTS 18 JULIOL 2017

Amb un dia assolellat i calorós la actuació va començar amb la colla local que es fan dir els castellers del Priorat. En primera ronda van aixecar una torre de sis, una mica insegura però que van descarregar sense cap problema. En segona ronda van anar pel plat fort del dia, el tres de set, que ja a la pujada de quarts va perdre les formes i la canalla es va fer enrere quan l’acotxador era gairebé col·locat i que van desmuntar no sense passar alguns moments de nervis. Cal dir que era el primer intent de castell de set aquesta temporada d’aquesta colla amb nomes quatre anys d’existència. En tercera ronda van descarregar el quatre de sis i en ronda de repetició el tres de sis sense cap problema. En ronda de pilars van intentar el pilar de cinc però va quedar en carregat. Per acabar van fer tres pilars de tres per fer pujar a la canalla.

 

Els segons en actuar van ser els castellers de Sant Pere i Sant Pau que van sortir d’una torre de set magnífica, seguit del tres de set amb agulla i del quatre de set amb agulla, tots executats de forma impecable. I per acabar, van fer la “cirereta” de la diada, un impressionant pilar de sis, amb un segon magnífic.

 

Els darrers en actuar van ser la colla de la Segarra que començà amb un tres de sis, en segona ronda el mateix castell però amb agulla i per acabar les tres rondes un quatre de sis. Tots mol ben executats i amb noves incorporacions tan al tronc com a les pinyes. A ronda de pilars van fer un pilar de quatre i un altre igual però aixecat per sota.

 

Totes les colles van acabar la jornada fen un dinar conjunt al pantà de Siurana amb jocs i esbarjo per la canalla.

 

Amb aquesta actuació, els Margeners acabaven un cap de setmana de colònies, primer amb la canalla i després amb tota la colla, a Vilanova de Prades. Uns dies plens d’activitats i de germanor, per tal de encarar amb les màximes energies la segona part de la temporada.

 

La propera actuació dels Margeners de Guissona serà el 29 de juliol a Reus en la diada de Santa Anna amb els Xiquets de Reus i un altre cop amb els Brivalls de Cornudella.

 

Brivalls de Cornudella: 2d6, 3d7id, 4d6, 3d6, pd5c

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2d7, 3d7a, 4d7a, pd6

Margeners de Guissona: 3d6, 3d6a, 4d6, pd4