'DADES PER AL CANVI' LA NOVA CAMPANYA INICIADA DES DEL SIAD DEL CONSELL COMARCAL, ARRIBA A GUISSONA

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer les dades del SIAD per visibilitzar les situacions de violència masclista a la comarca a través d’unes instal·lacions artístiques. Amb total 3 instal·lacions que s’han fet conjuntament amb l’escola d’Art superior i de disseny Ondara en diversos emplaçaments de l’espai públic de Guissona

DIJOUS 24 NOVEMBRE 2022

 

Enguany el SIAD, Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Segarra vol visibilitzar les situacions de violència masclista a la nostra comarca per tornar a incidir en el missatge que a la Segarra també passa, a la Segarra, també hi ha situacions de violència masclista. Per visibilitzar la violència masclista a comarca han treballat a partir de les dades que coneixen bé, dades de les atencions i assessoraments fets a dones en situació de violència masclista des del SIAD durant aquest últim any.

La campanya “Dades per al canvi” vol situar les dades del SIAD en el centre de les mirades, per això, s’ha treballat conjuntament amb els alumnes, del  cicle d’escultura aplicada a l'espectacle, de l’escola d’Art superior i de disseny Ondara en la conceptualització i execució d’unes instal·lacions que durant la setmana del 25 de novembre es situaran al centre de la per tal d’acostar les dades a la ciutadania i fer-les accessibles. Les instal·lacions representaran d’una forma artística les dades del nombre d’assessoraments i atencions realitzades a Guissona, així com de les dones a les quals s’ha assessorat durant aquest últim any pel servei.

Un total de 3 instal·lacions representaran una realitat avui a Guissona. Es podran visitar del 23 al 28 de novembre a la Pl. Major, Portal de l’Àngel i a l’entrada de l’Ajuntament de Guissona.

La campanya “Dades per al canvi” pretén a més a més de visibilitzar la violència masclista com una realitat a la nostra comarca també donar a conèixer el SIAD com a recurs comarcal gratuït on les dones en situació de violència masclista poden adreçar-se per rebre informació i assessorament jurídic i psicològic.

Destaquem la col·laboració que han fet possible la campanya provinents de bonÀrea, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida i del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.