Declaren els 'castells' Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya

El passat dissabte, Els Margeners de Guissona van traslladar la seva diada al nucli històric de la vila, obrint-nos les portes del seu nou espai i convidant-nos a participar en una cercavila pel nucli històric de la vila.

DIJOUS 19 NOVEMBRE 2009

Després de la magnífica actuació del passat diumenge, 8 de novembre, acompanyats dels Minyons de Terrassa, el passat dissabte, 14 de novembre els Margeners de Guissona van voler fer-nos partíceps de la seva diada a tota la població de Guissona organitzant un conjunt d'actes al nucli històric de la nostra vila.

Les activitats es van iniciar a les 10.30h del matí amb jocs per la mainada, sorneig d'escacs i botifarra i xocolatada popular, a més, ens van obrir les portes a la primera fase d'obres del Centre Catolic, espai que la colla castellera utilitzarà pels seus assajos.

La gran festa dels Margeners es va traslladar a la tarda amb una gran cercavila pels carrers i places del poble amb els Geganters de Guissona, el Drac Aimerich de Sant Antolí, el Carranco Vilandó i els Carranquers de Cervera i els Margeners de Guissona, una gran festa de la cultura popular.

Després del sopar de colla, concert de diada al Pavelló amb La Ceba i la Carxofa, els 5 Sentits i Discomòbil.

Felicitem als Margeners per la gran festa que van organitzar!

 

 


Els 'castells' han estat declarats un dels deu Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra, una iniciativa que promou l'organització de la Capital de la Cultura Catalana (CCC) per projectar, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural català i andorrà.

Els 'castells', elegits entre 100 propostes, han estat elegits en votació ciutadana per 37.418 persones. Els altres nou tresors immaterials de Catalunya són: el dia de Sant Jordi, la sardana, el foc de Sant Joan i la flama del Canigó, les representacions de la passió de Crist, els balls de diables i 'correfocs', les havaneres de Calella de Palafrugell, la Festa Major de Vilafranca del Penedès, la festa de la Misteriosa Llum de Manresa i patum De Berga.

El reconeixement per a les torres humanes es va fer oficial ahir a la ciutat de Valls, quan el president de l'organització de la CCC, Xavier Tudela, va lliurar el diploma acreditatiu al president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella.

La CCC també ha promogut iniciatives com 'Les 7 meravelles de la ciutat de Barcelona', 'Les 7 persones més sàvies de Catalunya' i 'Els 50 personatges que més han influït en la cultura europea'.