DESÈ CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL PATRIMONI

Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, el dia 27 de setembre, el Museu a organitzat el X concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”. La desena edició d’aquest concurs ha comptat amb força canvis, sobretot pel mètode de recepció de les fotografies participants que s’ha optat per fer-ho online i també per la creació d’una nova categoria titulada “Instagram patrimonial”.

DIJOUS 02 OCTUBRE 2014

Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, el dia 27 de setembre, el Museu a organitzat el X concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”. La desena edició d’aquest concurs ha comptat amb força canvis, sobretot pel mètode de recepció de les fotografies participants que s’ha optat per fer-ho online i també per la creació d’una nova categoria titulada “Instagram patrimonial”.

Enguany, el concurs ha rebut una quarantena de fotografies, d’autors de Guissona, però també d’altres punts de la geografia catalana com Cervera, Lleida o Barcelona. I més de 80 en la categoria d’Instagram, marcades amb l’etiqueta miradapatrimoni2014.

Les fotografies presentades al concurs són representatives del patrimoni natural, arquitectònic, festiu i etnològic de la comarca de la Segarra:

 Els guanyadors, segons el jurat professional, de l’edició d’enguany han estat:

  - En la categoria patrimoni “Una mirada al patrimoni”, Francesc Reguant de Guissona, amb la fotografia “Dansa de nit”, s’ha endut el premi del jurat.

- El guanyador de la categoria de “Patrimoni creatiu” ha estat Carles Pérez Roca de Barcelona, amb el retoc a la fotografia, “Racó de Guissona”, pel seu exquisit tractament de la imatge.

 A més, s’ha concedit els premi del jurat popular, escollit per tots els visitants que han passat per l’exposició durant les últimes setmanes a les fotografies “Monestir de Sant Ramon” d’Àlex Pàmies i a la “Boira a Guissona” d’Anna Plà en la categoria d’Instagram.

 Els professionals que han valorat les fotografies presentades al concurs han estat els fotògrafs Ferran Garcia i Josefina Miralles, el fotoperiodista Xavier Santesmasses i les dissenyadores gràfiques Eva Guasch i Sònia Esteve.

 El veredicte es va fer públic el dissabte 27 a les 13 hores del migdia a la sala d’audiovisuals del Museu de Guissona Eduard Camps, amb la presència de l’alcalde de Guissona Xavier Casoliva i la regidora de turisme Anna Santacreu.

L’exposició de fotografies restarà oberta fins a finals d’octubre (dia 31) a la sala d’exposicions del Museu, i podeu visitar-la de dilluns a dissabte, des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia. Des del Museu es vol donar les gràcies, en primer lloc, a tots els participants per la seva col·laboració, entusiasme i per la qualitat de les fotografies, i en segon lloc als membres del jurat per haver realitzat les funcions de forma tan precisa. Ja estem preparant la pròxima edició del concurs, l'onzena, esperem que tothom s’animi a participar-hi. Museu de Guissona