Dia Internacional dels Museus. 18 de maig de 2009. Presentació de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Museu Comarcal de Cervera 18h Acte fundacional de la Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran 19h El Pla Nacional de Museus, a càrrec del Sr. Daniel Solé, subdirector general de Museus de la Generalitat de Catalunya

DIVENDRES 15 MAIG 2009

Des dels museus de les terres de Lleida i la Val d’Aran estem impulsant el treball en xarxa per tal de garantir la nostra fortalesa com a grup que, si be heterogeni, té una voluntat territorial clara i uns objectius comuns que volem desenvolupar plegats. És per això que, gràcies a les possibilitats que ofereix el desplegament del nou Pla Nacional de Museus, hem fet un pas endavant i hem decidit constituir-nos com a associació per tal d’unificar esforços i actuar, de forma més coordinada i eficient, com a xarxa plenament establerta amb uns programes d’actuació comuns.

El proper dilluns 18 de maig com a acte central del Dia Internacional dels Museus s’ha previst fer la presentació pública de la nova Xarxa dels Museus de les Terres de Lleida i Aran que s’escenificarà amb la signatura de l’acta fundacional i l’aprovació dels estatuts que ens defineixen com a associació.

Acte seguit, es convoca roda de premsa amb la lectura dels objectius i propostes de treball futures de la Xarxa.

Per finalitzar l’acte, el Sr. Daniel Solé ens oferirà una xerrada sobre les noves directrius de la política museística de la Generalitat que es marquen en el Pla Nacional de Museus i la seva especial incidència sobre el territori.

L’acte tindrà lloc al Museu Comarcal de Cervera a les 18h amb la companyia dels diferents representants de les institucions implicades en la creació i desenvolupament d’aquesta xarxa. Així doncs, a l’acte fundacional hi són convidats: Ferran Rella, director dels Serveis Territorials de Lleida, Daniel Solé, subdirector general de Museus; Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida; Joan Busqueta, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; i els representants de les administracions locals a les quals pertanyen els diferents museus que constituïm la xarxa (Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Museu Comarcal de Cervera, Museu Comarcal de l’Urgell, Museu d’Art Jaume Morera, Museu de la Conca Dellà, Museu de la Noguera, Museu de Lleida, Musèu dera Val d’Aran, Museu Diocesà d’Urgell, Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i Museu Eduard Camps de Guissona).