DIADA CASTELLERA A EL CALLÚS

La diada castellera es va realitzar a la plaça Major, al costat de l’ajuntament de la localitat. A les 12.30 del migdia, i sota un sol de justícia, les dues colles van fer els pilars d’inici, un pilar de 4 cada colla.

DIJOUS 04 JULIOL 2019

El Callús (Bages). El passat diumenge 30 de Juny la Colla Castellera Els Margeners de Guissona van desplaçar-se a la localitat de El Callús, on era la Festa Major, per tal de celebrar una actuació castellera, acompanyats de la Colla Castellera Salats de Súria.

 

La diada castellera es va realitzar a la plaça Major, al costat de l’ajuntament de la localitat. A les 12.30 del migdia, i sota un sol de justícia, les dues colles van fer els pilars d’inici, un pilar de 4 cada colla. Al costat hi finalitzava la cercavila gegantera, i això va fer que al públic de l’actuació castellera s’hi sumés els gegants i les gegantes i els seus portadors.

 

La primera colla a realitzar els seus castells van ser els Salats, que malgrat ser prop de casa, no disposaven de tots els efectius que haurien volgut. Després de dos intents desmuntats van poder descarregar el 3d6. A continuació i per tancar la ronda de castells van descarregar un 3d6a.

 

L’altra colla convidada, els Margeners de Guissona, que no van poder mobilitzar totes les camises desitjades, van descarregar en primera ronda un 3d6a molt llarg per l’estrena de l’acotxadora. A continuació van realitzar un 3d6ps ben assajat i amb les mides preses, aquest és un castell que la colla marró porta gairebé a cada plaça, ja que els dóna molta confiança.  I a l’última ronda van fer dos intents de 3d6.

 

Per tancar l’actuació es va realitzar la ronda de pilars on els Salats van fer-hi un pilar de 4 i Margeners un pilar de 4 aixecat per sota.

 

Per fer passar la calor, ambdues colles van anar a la piscina del poble, on van dinar i es van refrescar, abans de tornar cap a casa.

Salats de Súria: pd4, id3d6, id3d6, 3d6, 3d6a, pd4

Margeners de Guissona: pd4, 3d6a, 3d6ps, id3d6, id3d6, pd4ps