DIADA CASTELLERA DE MÀXIMS PER FESTA MAJOR DE GUISSONA

El passat dissabte 8 de setembre els Margeners celebraven la diada de Festa Major de Guissona acompanyats dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú i els Castellers de Cornellà, la seva colla padrina. Pels de la camisa marró, actuant a casa i amb un gran nombre d’efectius a la pinya, la cosa no podia anar millor. I és que els assajos de les darreres setmanes ja auguraven un inici de setembre amb castells de màxims.

DIMECRES 12 SETEMBRE 2018

 

 

 

Els Margeners de Guissona van recuperar la seva esplendor per Festa Major. El passat dissabte 8 de setembre els Margeners celebraven la diada de Festa Major de Guissona acompanyats dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú i els Castellers de Cornellà, la seva colla padrina.

Pels de la camisa marró, actuant a casa i amb un gran nombre d’efectius a la pinya, la cosa no podia anar millor. I és que els assajos de les darreres setmanes ja auguraven un inici de setembre amb castells de màxims. Amb tot, van poder recuperar els castells de 7, cosa que se’ls havien resistit durant tota la temporada. La tarda de dissabte començava amb alguns nervis ja que tots els membres de la colla sabien que l’empresa no era fàcil: tornar a portar a plaça el 3d7 i el 4d7. Després dels pilars d’inici en què van fer 2pd4, els de Guissona van sortir amb el 3d7, el qual va elevar-se amb solidesa i sense massa patiment ni al tronc ni a la pinya. Aquest castell de sortida va ser el que va donar ales i confiança als Margeners, que en segona ronda recuperaven el 4d7 i que descarregaven amb una solvència impròpia d’una colla que no l’havia pogut fer en cap ocasió de la present temporada; més aviat semblava que el descarregaven amb la rutina del qui el porta a plaça cada cap de setmana. En tercera ronda, els de la Segarra feien lluir un 5d6 plàcid i ferm. Cal donar importància en el fet que en els 3 castells hi havia membres que s’estrenaven tant al tronc com als poms de dalt cosa que sempre és motiu d’orgull per a tota la colla. I per culminar l’actuació, en ronda de pilars, els Margeners repetien el pd5 després de descarregar-lo per primer cop aquest any a Agramunt, el cap de setmana passat. Aquest cop també el descarregaven, encara amb més seguretat que l’anterior demostrant tenir aquest pilar cada cop més consolidat.

Per la seva banda, els Castellers de Cornellà arribaven a Guissona amb força camises malgrat la llunyania, amb la intenció de mostrar als guissonencs i guissonenques els seus castells de 7 pisos. Tot i això, als del Baix Llobregat se’ls va resistir el 4d7a que van intentar en dues ocasions al llarg de l’actuació. Així doncs, els registres dels de Cornellà, van ser pd4, 3d7, id4d7a, 4d7, id4d7a i pd5

Els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú van traslladar fins a Guissona camises suficients per descarregar amb molt ofici i fermesa una variada oferta de castells de 7 pisos com van ser el 4d7a, el 5d7 i el 4d7, acompanyats per 2pd4 d’inici, i pd5 i 2pd4 per tancar l’actuació.

Finalment, l’actuació, molt celebrada per la colla local, va concloure amb 11pd3 simultanis on tota la canalla va poder gaudir del seu moment de joia. Amb tot, cal destacar el gran ambient que es respirava dins la colla dels Margeners, un ambient d’alegria, d’orgull i de celebració. L’ambient de saber que quan hi són totes i tots, poden fer grans castells.

Recordar doncs, que el #7embremargener continua amb força i amb les il·lusions renovades després de la diada de Festa Major de Guissona i que la propera diada castellera pels marrons serà a la plaça Major de Cervera el diumenge 23 de setembre a les 18h.