DIADA DEL XII ANIVERSARI DELS MARGENERS DE GUISSONA

L'actuació va començar amb els tradicionals pilars d’inici, dos pilars de quatre per part dels amfitrions i un per part de cadascuna de les colles visitants. Els Margeners varen sortir, en primera ronda, d’un castell inèdit pels de la Segarra, un cinc de sis amb agulla.

DIMECRES 24 ABRIL 2019

 

Guissona (la Segarra).-

 

El passat dissabte 13 d’abril, els Margeners de Guissona van celebrar el 12è aniversari del seu primer assaig.  En aquesta ocasió van estar acompanyats dels castellers de Berga i dels Carallots de Sant Vicenç dels Horts, totes dues joves colles creades al 2012.

L'actuació va començar amb els tradicionals pilars d’inici, dos pilars de quatre per part dels amfitrions i un per part de cadascuna de les colles visitants. Els Margeners varen sortir, en primera ronda,  d’un castell inèdit pels de la Segarra, un cinc de sis amb agulla. Es una construcció peculiar, un cinc però amb una agulla a la part del tres. El castell va ser llarg però es va resoldre satisfactòriament i amb alegria per part de la colla per tal d’afegir un nou castell al palmarès. En segona ronda executaren un tres de sis per sota amb molta solvència demostrant que es un dels castells que demanen un pis més en breu. Van tancar les rondes de castells amb un quatre de sis amb agulla ben executat. Per acabar l’actuació, els de la camisa marró van descarregar el pilar de cinc per sota, construcció que no havien descarregat des de el 2015  i que aquest cop ho varen fer amb rapidesa i efectivitat.

Els castellers de Berga van començar amb el tres de set, el segon de la temporada. En segona ronda un tres de sis per sota, i en la ultima, un quatre de sis, tots descarregats per part dels de la camisa blava. Per finalitzar amb un pilar de quatre.

Els vicentins, per començar, van descarregar un tres de sis amb agulla seguint amb un tres de set i un quatre de sis. Per acabar van descarregar un pilar de cinc in

després dos pilars de quatre.

 Al acabar la festa castellera, tots els participants van gaudir, al local dels margeners, d’un sopar popular plegats. I per tal de seguir amb la celebració van participar el grup de batucada Takumba de Solsona i el grup de versions targarí Pascual & els Desnatats, que van allargar la diada fins ven entrada la matinada.

Amb aquesta actuació, els Margeners de Guissona segueixen la seva progressió d’aquesta temporada i es preparen per la propera actuació a Valls el proper 4 de maig.

Margeners de Guissona: pd4, pd4, 5d6a, 3d6ps, 4d6a, pd5ps

Castellers de Berga: pd4, 3d7, 3d6ps, 4d6, pd4

Carallots de Sant Vicenç: pd4, 3d6a, 3d7, 4d6, pd5 2pd4