"DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME", NOVA CAMPANYA DE L'ICD A GUISSONA

Guissona engega una nova campanya de sensibilització que consisteix en fer visible en les papereres públiques el lema “Diposita aquí el teu masclisme”

DIMARTS 20 OCTUBRE 2020

 

 

L’Institut Català de les Dones, òrgan del departament de la Presidència, ha engegat una campanya de sensibilització que consisteix en fer visible en les papereres públiques el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. La iniciativa, que compta amb la col·laboració i complicitat dels consistoris, té per objectiu sensibilitzar contra el masclisme.

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Martínez ha destacat que “podem saber si som masclistes si diem ‘jo no sóc masclista, però…’ Darrera d’aquest ‘però’ moltes vegades hi ha un argument nascut del patriarcat i masclista, la justificació d’algun privilegi al qual no volem renunciar o algun estereotip que no estem pensant en canviar”.

La presidenta de l’ICD ha subratllat que “cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera. Per a aconseguir la igualtat efectiva i no provocar una doble discriminació, s’ha de desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones”.

Finalment, Laura Martínez també ha volgut posar de relleu que “hem de tenir clar que ‘el contrari del masclisme no és el feminisme’, una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a que se’n parli i es conegui millor el significat d’aquests dos termes que en cap cas son antònims. Cal deixar clar que el feminisme en cap cas pretén situar un gènere pel damunt de l’altre, sinó que vol la igualtat efectiva”.

A Guissona, es podran veure les papereres municipals amb aquest missatge, a parti d'avui dimarts.

 

Diposita aquí el teu masclisme

Definició de masclisme

Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista “el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

 

Font: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/388426/linstitut-catala-dones-inicia-campanya-sensibilitzar-contra-masclisme-erradicar-lo