DIVERSONS porta Vocal Tempo a Guissona

L’Obra Social ”la Caixa” impulsa per setè any consecutiu el projecte DIVERSONS - Música per a la integració. Vocal Tempo es el grup que actuarà demà dimarts 12 de juliol, a la plaça major de Guissona i en el marc dels “Capvespres a la romana”.

DIMARTS 12 JULIOL 2011

Guissona, 11 de juliol del 2011.- El programa DIVERSONS de l’Obra Social ”la Caixa” reuneix, des del 2005, músics i conjunts que interpreten música d’arrel o d’inspiració tradicional dels seus països d’origen respectius.

Es tracta de grups que s’han presentat a una convocatòria convocada per l’Obra Social ”la Caixa” i que posteriorment han estat seleccionats per un jurat especialitzat en músiques del món i que formaran part del projecte DIVERSONS durant aquesta temporada.

En aquesta ocasió, l’Obra Social ”la Caixa” porta a Guissona, en col•laboració amb l’Ajuntament d’aquesta localitat, al grup Vocal Tempo, que forma part del programa DIVERSONS. Vocal Tempo, sextet de veus cubanes que arriba des de Saragossa, actuarà demà 12 de juliol, a les 22:00h a la Plaça Major de Guissona i dins del programa d’activitats dels “Capvespres a la romana” que es porten a terme de l’11 al 15 de juliol, culminant el dissabte, 16 amb el Mercat Romà.

L’Obra Social ”la Caixa” ofereix amb aquesta iniciativa les eines necessàries per tal que un grup de música que inicia la seva trajectòria es professionalitzi: formació tècnica, musical, nocions administratives i remuneració dels concerts. Amb l’objectiu de fomentar la integració i la convivència entre cultures, DIVERSONS ofereix la possibilitat d’expressió atractiva i valuosa als nombrosos intèrprets i conjunts de músiques del món que, originaris dels llocs més diversos, resideixen i elaboren la seva proposta creativa al nostre país.

En aquest sentit, DIVERSONS suposa una plataforma de llançament a la carrera musical, de fet, alguns dels grups que han participat en altres edicions formen part de les programacions més importants de músiques del món del nostre país, a més a més, alguns d’ells, posteriorment al seu pas pel programa DIVERSONS, són escollits per altres projectes pedagògics de l’Obra Social “la Caixa”.

Mitjançant aquest projecte, l’Obra Social ”la Caixa” impulsa la difusió i la promoció de músiques del món, a través de les quals, ens apropen a diferents espais per a fomentar la integració i la convivència entre diferents cultures.

Des del seu naixement, ja fa set anys, el projecte ha portat a més de 200 ciutats espanyoles més de 600 concerts en viu davant de més de 200.000 espectadors. El projecte ha donat a conèixer tradicions que van des de la música andina fins a l’Àfrica negra passant per la música dels Balcans. Cada any, l’Obra Social ”la Caixa” obre una nova convocatòria perquè es puguin presentar les diverses propostes.

Grup DIVERSONS a Guissona

12 de juliol – 22.00h a la Plaça Major

VOCAL TEMPO
Sextet de veus

Roberto Carballo Portieles, veu
Roberto del Pino Rodríguez, veu
Leonel Viera López, veu
Luis Sotolongo Díaz, veu
Karel Méndez Delgado, veu
William Borges Hidalgo, veu


En actiu com a Vocal Tempo des de 1998, el sextet combina des de la seva particularitat instrumental els ritmes de la música cubana (bolero, trova, txa-txa-txa...) amb altres estils musicals (reggae, jazz, pop...) per definir una sonoritat impecable que va més enllà de l’ús d’onomatopeies. Un concepte artístic senzill d’explicar, però gens fàcil d’executar. Perquè aquests sis joves cubans, residents a Saragossa, simulen amb les seves veus tota una orquestra, inclosos el cantant solista i el cor que l’acompanya.

Un altre element que defineix el grup és la connexió que estableix amb el públic gràcies a les sorprenents versions que fan de peces com In the mood de Glenn Miller o Macusa de Compay Segundo.

http://multimedia.lacaixa.es/lacaixa/ondemand/obrasocial/audio/musica/Diversons/vocal_tempo.mp3