DOBLE ACTUACIÓ DELS MARGENERS AQUEST CAP DE SETMANA

Un cap de setmana intens per la colla dels Margeners de Guissona amb doble actuació a Tàrrega i a Badalona.

DIMECRES 18 MAIG 2011

Un cap de setmana intens per la colla dels Margeners de Guissona amb doble actuació a Tàrrega i a Badalona.

 Tàrrega/Badalona.- En primer lloc, especial presència de castells dins l’espectacle de cultura popular i caràcter participatiu de la Nit del Tararot dissabte a Tàrrega. A la plaça Sant Antoni d’aquesta localitat, amb la participació de Diables, Cavallets, Gegants, etc., els de Guissona van descarregar un quatre de sis amb agulla molt lluït i aplaudit pel públic. Posteriorment, desprès d’una cercavila amb pilars caminats de la canalla, es van fer dos pilars de quatre a la plaça Major, com a cloenda de l’espectacle. Una actuació diferent de l’habitual que va ser molt gaudida pels membres de la colla.
 
Diumenge va arribar el plat fort del cap de setmana, amb actuació conjunta amb Minyons de Terrassa i la colla local de Badalona a la plaça de la Vila d’aquesta localitat del Barcelonès, dins dels actes de la Festa Major.
Els de la Segarra van començar, al igual que les altres colles, amb un pilar de quatre caminat fins a l’Ajuntament. En primera ronda, un ferm tres de set va donar ànims per fer un quatre de set amb agulla a la següent ronda. Aquest castell es va poder descarregar després d’un gran treball per part de tots per tal de superar algunes dificultats, especialment en els terços. Per acabar les rondes de castells, van realitzar un tres de sis per sota amb seguretat i decisió, com a pas previ per poder pujar un pis més en properes actuacions. I finalment, en ronda de pilars, un pilar de cinc.
Pel que fa a les altres colles, els de Terrassa van començar amb un pilar de quatre caminat que va caure al poc de començar. Tot seguit, un remenat quatre de vuit i un dos de vuit amb folre molt treballat, sobretot a terços, i que va fer patir al públic però que van resoldre molt bé, tal com ja ens tenen acostumats els de la colla egarenca. Per acabar, uns magnífics tres de vuit i pilar de sis. I la colla local va realitzar una molt bona actuació tenint en compte que som a principi de temporada. D’entrada un pilar de quatre caminat, seguit d’un quatre de set, tres de set i cinc de sis, realitzats amb molta confiança. Per acabar, tres pilars de quatre simultanis i un altre de quatre al peu del balcó de l’Ajuntament, amb pujada de la canalla i d’altres no tan menuts.
 
Per finalitzar la jornada festiva, la colla local va oferir a les colles visitants un dinar popular en el recentment estrenat local dels de Badalona: una antiga fàbrica, molt espaiosa i amb moltes possibilitats.
 
Pels de Guissona ha estat una actuació molt important ja que, malgrat algunes importants baixes al tronc per lesions, han pogut seguir fent castells de set i set i mig. La propera cita serà el proper diumenge 22 a Mollerussa amb les colles de Moixiganguers d’Igualada i castellers de San Cugat.
 
 
 
 
 
Tàrrega (Urgell)
Motiu: Nit del Tararot dins la Festa Major
Margeners de Guissona:  4d6a, 2P4
 
Badalona (Barcelonès)  
Motiu: Festa Major
Margeners de Guissona: Pd4cam, 3d7, 4d7a, 3d6ps, 3P4, P4 balcó
Castellers de Badalona: Pd4cam, 4d7, 3d7, 5d6, Pd5
Minyons de Terrassa: Pd4cam c, 4d8, 2d8f, 3d8, Pd6