Durant la nit de reis, la màgia va arribar als carrers de Guissona.

Melcior, Gaspar i Baltasar, enguany van arribar a Guissona amb una carrossa creada especialment per rebre a Ses Majestats i als patges reials.

DIMECRES 11 GENER 2012

Durant la nit de reis, la màgia va arribar als carrers de Guissona.

 

Guissona.- Melcior, Gaspar i Baltasar, enguany van arribar a Guissona amb una carrossa creada especialment per rebre a Ses Majestats i als patges reials.

 

Aquest any, l’arribada de ses majestats els reis mags d’orient, es va realitzar per l’Avinguda 11 de setembre, via d’accés a la vila per Massoteres i recentment remodelada.

 

Ses Majestats a més de lluir la seva pròpia carrossa amb els patges, van comptar amb una carrossa repleta de regals, una carrossa per al carbó i al final de tot la carrossa a través de la qual van arribar ses Majestats a Guissona i que després van anar al darrera del seguici per començar el recorregut.

 

La cavalcada de reis a Guissona es caracteritza per la proximitat, atès que després del recorregut amb carrosses, els reis fan un petit recorregut a peu per la vila. Aquest any els reis van recórrer els carrers ubicats des del carrer Bisbal fins a l’església. Durant el camí on ses majestats reials anaven a peu els nens i nenes van poden saludar-los i entregar les darrers cartes d’aquells nens que fins a l’últim moment van aprofitar per demanar regals als reis.

 

Un cop els reis van arribar a l’església van adorar la imatge del nen Jesús i, com ja també es tradició per tots els nens i nenes de Guissona es van situar a les escales de l’església per veure de més a prop a ses majestats.

Finalitzada l’adoració a l’església el seguici es va traslladar fins a l’Ajuntament, per poder gaudir del pregó reial, un pregó que com es habitual fa un repàs a l’actualitat local i nacional del darrer any.

 

Per acabar i abans de començar a repartir els regals per les cases, ses majestats es van fotografiar amb els  nens i les nenes que ho van voler a la sala de plens de l’Ajuntament.

Un any més, la nit màgica de reis es va apoderar de Guissona amb la tradicional penjada de cartells de reis a la plaça major, uns cartells escrits pels joves de la vila en els que es fa una crítica satírica a l’actualitat local.

 

Des de l’Ajuntament s’agraeix a l’Agrupament Escolta Bella Iesso la tasca feta en l’organització de la cavalcada i en la decoració de les carrosses.

 

 Cavalcada Reis 2011

 

Dimarts, 10 de gener de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat