EDUARD BATLLE GUANYA LA SETENA EDICIÓ DEL PREMI JORDI PÀMIAS

Eduard Batlle Pomar, natural de Lleida i resident a Castelldans, s’emporta el setè premi Jordi Pàmias, en aquesta edició el premi queda a les mans d’un jove poeta lleidatà, que ha guanyat el premi amb l’obra Suite Borgenca.

DISSABTE 24 OCTUBRE 2015

Eduard Batlle, nascut a Lleida, l’any 1971 i resident a Castelldans es defineix com a poeta, tot i que escriu narrativa, articles i col·laboracions en diferents mitjans. Batlle a més del premi Jordi Pàmias també va guanyar el premi Ziryab de narrativa breu de Balaguer el passat 2014

 

El jurat format per Albert Turull, Josep Borrell, Àngels Marzo, Francesc Pané i Susanna Rafart ha valorat l’obra guanyadora indicant que de SUITE BORGENCA, presentada sota la forma d’una prosa poètica molt ben construïda, se’n valora la poderosa força; es tracta d’un discurs rupturista i fins i tot cru i demolidor, però a la vegada molt actual, en què es desgrana una particular i potent poètica de la derrota.

L’acte d’entrega de premis ha estat presidit per la regidora de cultura, Gemma Franquesa, el Sr. Lluís Pagès, de Pagès Edicions, en Jordi Pàmias, poeta i l’Albert Turull, president del jurat i ha estat musicalitzat pel duo de guitarres format per Èric Vidal i Salvador Gual que han portat en la seva actuació bandes sonores de cinema d’ Ennio Morricone

En aquesta edició s’ha reduït de manera significativa el nombre d’obres presentades (divuit), tot hi haver-se fet la mateixa difusió de la convocatòria que en altres edicions, de manera que seria previsible que aquesta quantitat remuntés en futures edicions, atès que en les passades edicions es presentaven a concurs una quarantena d’obres.

D’altra banda, convé destacar, que segons amb el que estableix el jurat, en termes generals, en aquesta setena edició del premi s’han presentat algunes obres de molt bona qualitat literària.