EL CENTRE EXCURSIONISTA GUISSONENC CELEBRA EL SEU 40È ANIVERSARI CULMINANT 40 CIMS EN 40 DIES.

El repte que ha proposat als seus socis i sòcies, i obert a totes aquelles persones que en vulguin formar part, és una proposta que esdevindrà sota el lema: "40 anys, 40 cims i 40 dies".

DILLUNS 24 JUNY 2024

El Centre Excursionista Guissonenc celebrarà el seu 40è aniversari des de finals de juny i fins al 31 de juliol. El repte que ha proposat als seus socis i sòcies, i obert a totes aquelles persones que en vulguin formar part, és una proposta que esdevindrà sota el lema: "40 anys, 40 cims i 40 dies". Tal com anuncia el mateix lema, es tracta de realitzar 40 cims en 40 dies. El CEG ha ofert un llistat amb 40 propostes de cims que s’han de realitzar des del 20 de juny i durant tot el mes de juliol (40 dies). Per fer-los és necessari adquirir la samarreta que han creat per l’ocasió i fer-se una foto amb aquesta, un cop s’hagi coronat cada cim. Una samarreta tècnica de la qual se n’ha fet 300 unitats i ja en queden les darreres.

Per concloure el repte, el dia 21 de setembre, s’està preparant la Festa d'Aniversari, a la que s’espera que hi hagi bona part dels socis i sòcies que els han acompanyat en totes les activitats.

Recordem que el Centre Excursionista de Guissona es va començar a escriure amb l’entusiasme d’un grup de joves membres de la secció d’excursionisme del grup d’esplai BOCK, quan van fer la seva primera sortida oficial al cim de les Agulles d’Amitges. Aquest mateix col·lectiu va fundar el grup d’esbarjo Gurugú que posteriorment, l’any 1984, va fer néixer el Centre Excursionista Guissonenc. Durant aquests 40 anys molts infants han pogut gaudir dels campaments a la natura, joves i grans han après a esquiar amb els cursos d’esquí. També hi ha hagut celebracions amb un important vessant gastronòmic com les arengarades, les cassoles de tros, la coca de recapte… Els “Sostres comarcals” també va ser un dels reptes que marca la història del CEG. Conjuntament amb el Centre Excursionista de la Segarra s’ha coorganitzat la coneguda Marxa dels Castells i la Cursa de muntanya de Sanaüja. Altres activitats com el duatló o la nova modalitat de cursa Backyard han estat propostes engrescadores que han deixat empremta al territori. Ascensions, excursions, xerrades, rocòdrom, projeccions…, són altres de les accions que s’han anat duent a terme. Després de quatre dècades d'aventures, actualment el CEG compta amb 800 persones sòcies a les quals agraeix molt la seva confiança i amb les que ha compartit passió per la naturalesa i l'esport, i amb les que s’han conquistat grans muntanyes, explorat senders i compartit moments inoblidables deixant una empremta inesborrable en la història del centre.

Cal destacar també que enguany, la junta del CEG ha estat renovada per bona part dels seus membres, i compta amb persones noves que prometen ganes, motivació i propostes engrescadores per continuar sumant reptes.

El Centre està molt actiu a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram i al grup de Telegram on es poden seguir totes les novetats.

 

 

Guissona, 24 de juny de 2024.