El Ciclocross arriba per primera vegada a Guissona.

El proper diumenge, 25 d’octubre tindrà lloc a Guissona el primer Ciclocross, aquest es portarà a terme al passeig del Torrent del Passarell. El circuit tindrà una distància de 1500 a 3500 metres, amb una amplada de 3 metres (en la zona de sortida i arribada serà de 6 metres).

DIMARTS 20 OCTUBRE 2015

Dimarts, 20 d’octubre.

 

El Ciclocross arriba per primera vegada a Guissona.

 

Diumenge 25 d’octubre a les 9 del mati al Passeig del Torrent del Passarell.

Guissona.- El proper diumenge, 25 d’octubre tindrà lloc a Guissona el primer Ciclocross, aquest es portarà a terme al passeig del Torrent del Passarell. El circuit tindrà una distància de 1500 a 3500 metres, amb una amplada de 3 metres (en la zona de sortida i arribada serà de 6 metres). S’informa des de la Diputació de Lleida i el Club Ciclista de Guissona, membres de la organització que es procurarà que hi hagi trams d’asfalt, de terra, amb prat i obstacles artificials, o bé punts naturals que s’hagin de fer a peu. Els obstacles artificials o punts naturals, tindran com a màxim 80 metres de llarg i no n’hi haurà més de quatre en tot el circuit.  Al llarg del recorregut s’habilitarà una zona de recanvi de material (boxes). Com apunt, per la cursa de promoció i sempre que el circuit ho permeti, s’adequarà el recorregut a les categories eliminant els punts mes dificultosos o que puguin suposar un perill per als participants.

 

La organització també informa que la configuració de la graella en la primera prova serà per ordre d’inscripció, i a la resta de proves per rànquing de classificació de la Copa Catalana.

A la primera prova es donarà la sortida en el següent ordre: Màster 40 i un minut desprès Màster 50 i 60.  A la segona prova es donarà la sortida en primer lloc a la categoria júnior, un minut desprès sortiran les Fèmines Elit, un minut desprès sortiran els cadets masculins i un minut després les fèmines junior i cadet. A la tercera prova es donarà la sortida en primer lloc als infantils i desprès de minut en minut cada una de les altres categories en aquest ordre: alevins, principiants, benjamins i prebenjamins. A la quarta prova sortiran tots junts els Màster 30 Sub23 i Elits.

 

Les graelles estaran formades per 8 passadissos de 75 cm de ample i 10 metres de llarg.  S’entregarà trofeu als/les tres primers/eres corredors/res classificats/des: Elit, Sub23, Fèmines Elit,  Junior, Cadet, Fèmines junior/cadet, Màster 30, Màster 40, Màster 50 i Màster 60.

 

S’entregarà reconeixement (medalla o similar) a les categories de promoció:  Infantil Masculí, Infantil Femení, Aleví masculí, Aleví femení, Principiant masculí, Principiant femení, Benjamí masculí

Benjamí femení, Prebenjamí masculí i Prebenjamí femení.

El Campionat de Catalunya de ciclocròs es disputa a títol individual.  La participació és oberta a tots els ciclistes en possessió d’una llicencia UCI / RFEC o autonòmica de la FCC, però només tenen opció al títol de campió de Catalunya: Els ciclistes de nacionalitat espanyola, amb llicència de la Federació Catalana de Ciclisme. Els ciclistes nascuts a Catalunya, i amb llicència de qualsevol Federació afiliada a la UCI. Els ciclistes d’altres nacionalitats, amb llicència de la Federació Catalana de Ciclisme amb una antiguitat mínima de 2 anys.

 

Tots els ciclistes de categoria Infantil, Cadet i Júnior, llicenciats per la FCC, estan obligats a participar al Campionat de Catalunya, sense poder participar a cap altra cursa en la mateixa data i especialitat. No es disputarà Campionat de Catalunya per la categoria Aleví, Principiant, Benjamí i Prebenjamí.

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Claustre Oliveres i Carlota Bartra

premsa@guissona.cat