EL CONSELL COMARCAL I L'AJUNTAMENT DE GUISSONA TREBALLARAN PLEGATS PER DISMINUIR LES BOSSES D'ESCOMBRARIES DIPOSITADES AL CARRER FORA DE L'HORARI ESTABLERT PER A LA SEVA RECOLLIDA

Des de l’estat de confinament fins al dia d’avui s’ha detectat en diferents municipis de la comarca com Guissona un augment de bosses dipositades en llocs que està prohibit.

DIJOUS 11 JUNY 2020

 

Des de l’estat de confinament fins al dia d’avui s’ha detectat en diferents municipis de la comarca com Guissona un augment de bosses dipositades en llocs que està prohibit. És per això que ambdues institucions engeguen una campanya conjunta de conscienciació a la població per millorar els índexs de reciclatge de la recollida porta a porta i eliminar les bosses dipositades al carrer.
La campanya consisteix a dividir Guissona en 7 zones i cada setmana s’inspeccionarà una zona, aproximadament durarà uns tres mesos aconseguint així arribar a tota la població.
S’inspeccionaran les bosses que es troben al carrer, en les quals es deixarà amb un adhesiu de color groc indicant la infracció comesa. El mateix dia s’informarà mitjançant cartells o bé trucades als habitatges o establiments comercials corresponents. Altres accions que es duran a terme paral·lelament serà la vigilància de punts conflictius i les inspeccions. En el cas d’incompliment de les normes en reiterades vegades es serà exigent i s’aplicaran sancions que oscil·len entre els 120 i els 1.080 euros. Totes aquestes actuacions de conscienciació a la ciutadania es portaran a terme entre les informadores ambientals del Consell Comarcal i els agents cívics de l’Ajuntament de Guissona.
Aquesta campanya va sorgir de la reunió que dies enrere es va projectar a l’Ajuntament de Guissona amb les dues parts presents. Per part del Consell Comarcal, va assistir el President, Francesc Lluch, la gerent, Núria Magrans, el conseller de l’àrea de Medi Ambient, Josep Maria Castella Estruch i les dues tècniques de residus del Consell Comarcal. Per part de l’ajuntament de Guissona va assistir l’alcalde Jaume Ars, la regidora de Cultura, Festes i Turisme, Agnès Pla. i el cap de la brigada municipal.
Tal com explica el President, Francesc Lluch, el treball conjunt entre administracions és clau per fer front comú en aspectes tan importants a la comarca com el reciclatge. A més, la trobada a Guissona també va servir per fer balanç del sistema de recollida al municipi.


Dijous, 11 de juny de 2020.