EL CONSELL COMARCAL EN COL·LABORACIÓ AMB L'AJUNTAMENT DE GUISSONA IMPULSA UNA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ PER AL BON ÚS DE LES PAPERERES

A través de la col·locació d’uns panells informatius a les papereres de tota la comarca, demanant la col·laboració ciutadana i alertant de possibles multes.

DIMECRES 16 SETEMBRE 2020

 

 

A través de la col·locació d’uns panells informatius a les papereres de tota la comarca, demanant la col·laboració ciutadana i alertant de possibles multes.
L’àrea de gestió de residus del Consell Comarcal de la Segarra en col·laboració amb l'Ajuntament de Guissona impulsa una campanya per prevenir el mal ús de les papereres de la via pública i evitar que en aquestes s’hi llencin bosses d’escombraries ni s’hi deixin voluminosos al costat.
La iniciativa consisteix en la col·locació d’uns cartells informatius a totes les papereres de la comarca de la Segarra on es recorda a la població que en aquestes només s’hi poden dipositar residus lleugers (papers, embolcalls, llaunes...), amb els eslògans “Stop incivisme. Les papereres no són un contenidor” i “Tot allò que llencem en aquesta paperera no es recicla. #NoHoLlencis”. En aquests també s’alerta a la població de possibles sancions econòmiques que aniran des de 120€ a 1080€.
La presentació d’aquesta campanya de sensibilització ha tingut lloc a Cervera, amb la presencia del president del Consell Comarcal, Francesc Lluch, i el Paer en Cap de Cervera, Joan Santacana. Precisament la capital de la Segarra serà la primera en introduir aquests panells informatius a les papereres, a l’espera que en els pròxims dies ajuntaments i brigada municipal ho implantin a tots els municipis de la comarca.
Aquesta acció neix després d’haver detectat un mal ús generalitzat de les papereres, no només a la Segarra, sinó en tot l’àmbit català, tant en poblacions amb el sistema de recollida porta a porta com en contenidors. De fet, municipis com Ripoll, Sant Pere de Ribes o el Prat de Llobregat fa temps que treballen en aquest sentit, amb accions similars a la que s’impulsa des de la Segarra.

 

Àrea de Comunicació Consell Comarcal de la Segarra