El Consell, conjuntament amb l'Ajuntament de Guissona, donen les gràcies als seus veïns pel seu esforç en el reciclatge.

La Segarra és la comarca que més recicla de la província de Lleida.

DILLUNS 05 DESEMBRE 2011

El Consell, conjuntament amb l'Ajuntament de Guissona, donen les gràcies als seus veïns pel seu esforç en el reciclatge i, assolir així, el fet que la Segarra sigui la comarca que més recicla de la província de Lleida.

 

Segarra.- Dies enrera es va donar el tret de sortida a la campanya “Sigues pràctic, no compris residus!” que projecta l’àrea de gestió de residus del Consell Comarcal amb la finalitat de donar les gràcies a l’esforç que els veïns de la Segarra fan en matèria de Reciclatge.

 

La Segarra ha esdevingut la comarca que més recicla de la província de Lleida i de les més destacades de tot Catalunya, amb els beneficis econòmics i ambientals que aquest fet comporta. Durant els darrers anys, la producció de residus s’ha incrementat molt a causa del creixement desmesurat de consum i de les noves formes de vida. És per aquest motiu que des del Consell Comarcal i en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, s’ha engegat aquesta campanya amb l’objectiu de donar a conèixer mesures i idees concretes per aconseguir disminuir la gran quantitat de residus que es generen.

La principal actuació d’aquesta campanya es la reducció de bosses de plàstic que s’utilitzen i és per això que s’ha convocat als veïns de la comarca, via carta,  a assistir a un punt informatiu, on es regala una bossa de roba per anar a comprar i estalviar bosses de plàstic. En el punt informatiu s’explica un seguit de consells que ajuden a no generar tants residus. Es preveu que s’arribin a repartir més de 7000 bosses per tota la comarca.

 

La Campanya es va iniciar a Cervera, on el President del Consell Comarcal ha destacat l’esforç i la feina ben feta del veïns de la Segarra en matèria de reciclatge, motiu pel qual, cal donar les gràcies. A Cervera continuarà dissabte dia 26 a la Plaça Universitat i el dies 28 i 29 a l’Avinguda Francesc Macià. Els dies 30 i 1 de desembre el punt fix serà a Guissona a la Plaça Bisbe Benlloch, matí i tarda. El mateix dia 1 també estarà a Sant Guim de Freixenet, i el dia 2 a Torà.

Els nuclis de població més petits el punt fix s’ubicarà a la deixalleria mòbil. Dia 7 de desembre a Montpalau, el 3 de gener a Sant Antolí, l’11 a Pomar, el 13 a Sant Pere dels Arquells i, finalment, el 14 als Hostalets.

 

 

Dilluns, 5 de desembre de 2011

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat