El Consell inaugura el dipòsit de la reserva d'aigua de la Vall del Llobregós

El Consell Comarcal de la Segarra ha inaugurat avui el dipòsit comarcal de reserva d'aigua de la Vall del Llobregós situat a Guissona.

DIVENDRES 27 NOVEMBRE 2009


Primer pas per acabar amb l'abastament amb camions cisterna a la Segarra Guissona.

El Consell Comarcal de la Segarra ha inaugurat avui el dipòsit comarcal de reserva d'aigua de la Vall del Llobregós situat a Guissona. Segons el president del Consell, Xavier Casoliva, la nova infraestructura amb una capacitat de 4 milions de litres d'aigua permetrà abastir el primer consumidor d'aigua de la comarca que és Guissona, i també el municipis de Torrefeta i Florejacs, Massoteres, Sanaüja, Biosca i Torà.

Fins a Guissona s'hi ha traslladat el director general d'administració local del departament de governació, Carles Bassaganya, qui ha explicat que l'obra ha estat possible gràcies a la bona coordinació entre el Consell Comarcal i Governació per tal de posar fi a la mancança històrica d'aigua a la Segarra. Així, el nou dipòsit ha estat finançat integrament a través del Pla d'Obres amb 624.000 euros. Amb aquesta actuació el departament de Governació portat invertits durant aquest mandat en projectes d'aigua de la Segarra un total de 1,2 milions d'euros.

Per Xavier Casoliva el dipòsit és el "primer pas per proveir l'única zona de la comarca que no disposa d'aigua en alta i posar punt i final a l'abastament en camions cisterna". En aquest sentit, el president ha recordat que aquest mateix mes de desembre han de començar les obres de construcció de la portada d'aigua a la Vall del Llobregós amb un cost de 1,8 milions d'euros.

Un cop construïda aquesta conducció la Segarra disposarà d'una xarxa d'aigües de 250 quilòmetres en els seus quatre valls (Ondara, Sió, Llobregós i Cercavins), i mancarà únicament intercomunicar les portades a la Segarra de Cercavins i Mig Segre amb la potabilitzadora comarcal per tancar el cicle comarcal de l'aigua.

Actualment la Segarra s'abasteix en alta del Canal d'Urgell el que suposa una despesa comarcal en reserves d'aigua cada any de 600.000 euros. Es calcula que a partir del 2011, la comarca pugui ser abastida mitjançant l'aigua del Segarra-Garrigues.