El Consell inicia unes sessions informatives per a prevenir la sobrecàrrega dels cuidadors

El Consell Comarcal de la Segarra va iniciar ahir un seguit de sessions informatives "Cuidar, cuidar-se, ser cuidat", que pretèn donar eines i tècniques a les persones cuidadores informals (és a dir, no professionals), per tal de prevenir les problemàtiques derivades de la responsabilitat de tenir persones dependents al seu càrrec.

DIJOUS 05 NOVEMBRE 2009

El Consell Comarcal de la Segarra va iniciar ahir un seguit de sessions informatives "Cuidar, cuidar-se, ser cuidat", que pretèn donar eines i tècniques a les persones cuidadores informals (és a dir, no professionals), per tal de prevenir les problemàtiques derivades de la responsabilitat de tenir persones dependents al seu càrrec. Angoixa, pèrdua de la gana, mal de cap, cansament, mal humor, sentiment de culpabilitat... són algunes de les problemàtiques sobre les quals el curs vol treballar, amb l'objectiu de prevenir aquesta sobrecàrrega.

Es tracta d'unes sessions gratuïtes on els inscrits reben assessorament i formació de la mà de tres professionals en la matèria, una psicòloga, una treballadora social i una infermera.

Les sessions és una iniciativa del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra, amb la col•laboració de l'Institut Català de les Dones i l'Ajuntament de Guissona.

Va començar ahir, compta amb 10 inscrits i es durà a terme en sis sessions durant aquest mes de novembre a l'espai Fassina de Guissona.