EL CONSELLER D'EDUCACIÓ, JOSEP GONZÀLEZ-CAMBRAY, INAUGURA L'AMPLIACIÓ DE L'INSTITUT DE GUISSONA

El conseller ha destacat que “és una satisfacció tenir l’oportunitat d’ampliar i millorar els equipaments educatius públics del país”

DIVENDRES 08 OCTUBRE 2021

 

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquest matí l’ampliació de l’Institut de Guissona, conjuntament amb l’alcalde del municipi, Jaume Ars. El conseller ha destacat que “és una satisfacció tenir l’oportunitat d’ampliar i millorar els equipaments educatius públics del país”. En aquest sentit, ha remarcat que “des del Departament d’Educació tenim un doble repte i avui aquesta inauguració n’és un exemple: centrar-nos en el que passa dins d’una aula i com dotar de les màximes eines al professorat perquè dins d’una aula eduquin a l’alumnat el millor possible”.

En aquest sentit, Gonzàlez-Cambray s’ha adreçat a l’alumnat, com a “protagonista de tot el que fem: tot ho fem per vosaltres”. Ha afegit que “tot el que fem com a Departament va orientat al nostre alumnat i té sentit si som capaços d’adaptar-nos al vostre ritme d’aprenentatge, a què arribeu motivats a l’aula i a què doneu sentit al que feu dins d’un institut”, ha subratllat. També ha donat les gràcies al professorat: “No deixeu mai de ser inconformistes, en educació sempre tindrem marge de millora”.

El titular d’Educació ha recordat que durant les vacances escolars “s’han fet 450 obres arreu del país, algunes de millora, altres d’ampliació”. Ha concretat que en total s’ha realitzat una inversió de gairebé 2,5 milions d’euros. “Els edificis són necessaris però no són suficients, el més important és el que passa dins d’un edifici, perquè els edificis estan al servei de l’aprenentatge”, ha destacat.

Gonzàlez-Cambray també s’ha referit a la situació de la pandèmia: “Hem viscut una situació que no ens haguéssim imaginat mai. El que hem fet és adaptar-nos a la pandèmia i ho hem fet molt bé”. Ha dit que “hem aconseguit que el sistema català hagi donat resposta amb un èxit compartit pel fet de tenir l’escola oberta tots els dies”. També ha manifestat que hem de ser capaços d’aprendre de la pandèmia: “És molt important repensar i veure com podem fer les coses millor. És un valor molt important en el món educatiu”. “Per una escola catalana, democràtica, social, verda, feminista i en català”, ha conclòs el conseller.

L’Institut de Guissona, aquest curs 2021-2022, escolaritza 366 alumnes d’ESO i 101 de batxillerat. El centre ofereix ensenyaments d’ESO, batxillerat i cicles formatius de les famílies de Indústria Alimentària (el grau mitjà d’Elaboració de productes alimentaris i el superior Processos i qualitat en la indústria alimentària), el grau mitjà de Manteniment electromecànic i el mitjà de Gestió administrativa i Sistemes microinformàtics i xarxes. També el PFI (programa de formació i inserció) d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

 

 Guissona, 08 d'octubre de 2021

 

Nota de: https://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/notes-premsa/nota-premsa/?id=425807