El conseller Tresserras inaugura la nova Biblioteca de Guissona

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l’alcalde de Guissona, Josep Cosconera, van inaugurar el passat dissabte, 4 de setembre, a les 13 hores, la nova Biblioteca de Guissona.

DIMARTS 31 AGOST 2010

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l’alcalde de Guissona, Josep Cosconera, van inaugurar el passat dissabte, 4 de setembre, a les 13 hores, la nova Biblioteca de Guissona. També van assistir a l’acte el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo; la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, i el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Ángel Flores.

El nou equipament té una superfície de 800 metres quadrats i substitueix l’antiga Biblioteca Eduard Camps i Cava. El projecte arquitectònic de la nova biblioteca ha consistit en una reforma i ampliació de la biblioteca existent de 98 metres quadrats, ubicada a la segona planta de la Casa de Cultura, amb la incorporació dels dos edificis adjacents: la Casa del Metge i la Caserna dels Mossos.

La nova biblioteca ocupa dues plantes. A la planta baixa hi ha la zona d’acollida i promoció, diaris i revistes, àrea de música i cinema, zona infantil amb un petit pati, serveis, dipòsit i sala polivalent. A la planta primera es troba l’àrea d’informació i fons general, espai de suport i espai per a ús del personal; també hi ha un terrat que permet fer activitats a l’aire lliure.

El nou equipament compta amb els serveis següents: informació i préstec; reprografia; accés públic a Internet; zona Wi-fi; sala polivalent; aula de formació; servei d’informació local; servei d’ofimàtica, i formació d’usuaris. El fons de la biblioteca està format per 15.452 documents, dels quals 1.372 són CD, 1.701 són DVD i 109 són títols de revistes i diaris.

La nova biblioteca ha tingut un cost de 1.124.700,44 euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n’ha aportat 539.646,35.

Aquest equipament està integrat al Sistema Nacional de Lectura Pública de Catalunya, que compta amb 336 biblioteques i 11 bibliobusos. L’any passat van rebre un total de 23.357.973 visites.

Després de l’acte oficial d’inauguració es va fer jornada de portes obertes i la representació musicalitzada d’un conte per als més petits: “En Poti fa amics”, adaptació del conte: “La guineu fa amics” d’Adam Relf a càrrec d’Agnes Pla (disseny, construcció i escenificació), Xesco Grau (lectura), Anna Pla (narració) i Raquel Escolà (escenificació=

Podeu veure més imatges a:

http://www.facebook.com/album.php?aid=33132&id=100000013470805&l=2f470629d2