EL MERCAT ROMÀ DE IESSO, A PUNT PER A UNA NOVA EDICIÓ

El pròxim divendres 14 de juliol tornarà a Guissona el MERCAT ROMÀ DE IESSO, enguany en la seva 26a edició, una proposta que girarà entorn l’eix temàtic del foc, amb l’objectiu que guissonencs i guissonenques tornin a sortir al carrer per recuperar el seu passat romà.

DIJOUS 06 JULIOL 2023

El pròxim divendres 14 de juliol tornarà a Guissona el MERCAT ROMÀ DE IESSO, enguany en la seva 26a edició, una proposta que girarà entorn l’eix temàtic del foc, amb l’objectiu que guissonencs i guissonenques tornin a sortir al carrer per recuperar el seu passat romà.

En aquesta edició, l’eix conductor del Mercat Romà és el foc, i pretén descobrir la presència d’aquest en l'imaginari i la quotidianitat de Iesso De manera participativa i lúdica les persones visitants viatjaran en el temps per passejar al costat de Juli Cèsar i la reina Cleòpatra i descobrir parades d'artesans, legionaris, música, dansa, gladiadors, esclaus.

Aquest eix, ha estat l’inspirador de Local coworking,  per a elaborar el cartell que serà la imatge del Mercat Romà d’enguany, l’estudi de disseny ha plasmat el foc i dues vestals en la seva proposta.

Un mercat que comptarà amb la participació d’una quarantena de parades externes i una desena de locals, que s’ubicaran als carrers Fluvià, Bisbal, plaça Pere Faiges i també entorn del portal de l’Àngel i les Fonts del Poble. Els bars i restaurants de la vila també s’han animat a obrir i oferir la seva gastronomia a qui visiti el Mercat durant el dissabte.

La programació i l’obertura del Mercat d’artesania es durà a terme el divendres 14. Un mercat que torna a la normalitat carregat de tota mena d’activitats per a tots els públics. Divendres 14 hi haurà música que alegrarà els carrers, animació amb Xarop de Canya, tallers infantils, música a l’Ateneu... La nit serà dinamitzada pels Kuartos 98, que portaran a terme l’esperat Correbacus. El concert de nit amb Els Tarracos Surfers també és un dels plats forts de la proposta d’enguany. Dj Kuartos 98 clourà la nit de divendres.

Per dissabte 15 s’hi podrà trobar cercaviles musicals, desfilades dels seguicis, la desfilada del Cèsar i la Cleòpatra, tallers, refrigeris, massatges, circ, visites guiades al Museu i al Parc Arqueològic, etc. Com a novetat d’enguany es recuperarà el campament de legionaris a la plaça Capdevila a càrrec de l’ACLE Guissona. En aquest sentit, també s’han  incorporat les entitats i associacions de la vila, que gràcies novament donaran identitat al nostre Mercat Romà. Clourà el Mercat, com ja és habitual, la companyia Jove companyia de Dansa Montse Esteve, acte de donarà pas a festa més esperada de l’estiu a Guissona, la XXVIII Bakanal.

Pel que fa als capvespres a la romana s’iniciaran la setmana del 10 al 13 de juliol, amb propostes de tarda i nit. El dilluns 10 s’inauguraran els capvespres amb la cercavila de gegants i capgrossos que acompanyaran els les gralles i els tabals dels Margeners de Guissona. A la nit, arribaran el César i la Cleòpatra i seguidament es podrà gaudir de l’obra de teatre de l’alumnat de l’escola de teatre La Caserna a Guissona. El dimarts 11 les Scarlet’s & the femme soul band ens oferiran grans èxits de música negra. El dimecres 12 s’ha reservat per la projecció del curtmetratge dels joves del camp de treball “Imatges i cultura en acció”, previ a la projecció del film dels clàssics Astérix i Obelix. Dijous l’Associació gastronòmica La Manduca ens delectarà amb gastronomia pròpia de l’antiga Roma en l’esperat sopar Romà de Gala que acollirà dos-cents comensals.

Enguany la gestió del Mercat correrà, per segon any consecutiu a càrrec de l’empresa La Fragua de Vulcano en coordinació amb la regidoria de cultura i festes i el Museu de Guissona.

 

Tots els actes són gratuïts. Calceu-vos les sandàlies i veniu a Guissona a cridar amb nosaltres: AVE IESSO!

 

Més informació a www.mercatroma.cat

 

Guissona, 6 de juliol de 2023.