EL MILLOR INICI DE TEMPORADA DELS MARGENERS

Els Margeners de Guissona ho volen tot i estrenen esperançats la novena temporada amb la tradicional Festa de Sant Josep. Aquest any vénen, un cop més, acompanyats dels Moixiganguers d’Igualada i també compartint plaça amb els Castellers de l’Alt Maresme.

DIMARTS 24 MARÇ 2015

 Guissona ( Segarra) .- Els Margeners de Guissona ho volen tot i estrenen esperançats la novena temporada amb la tradicional Festa de Sant Josep. Aquest any vénen, un cop més, acompanyats dels Moixiganguers d’Igualada i també compartint plaça amb els Castellers de l’Alt Maresme.


La festa d'aquest diumenge passat va començar primerament amb un energètic esmorzar de coca i xocolata per agafar forces i ha continuat amb una diada castellera per recordar. Aquesta s'inicia passats uns minuts del migdia amb agradable temperatura i amb un cel enteranyinat i amb estones de sol.


La plaça Bisbe Benlloch, ben a prop del Local dels Margeners, es un bullir que ja enyoràvem, ple de colors morats, vermells i marrons. Amb els castellers enfaixats i omplin el lloc s'inicia l'actuació amb característica germanor castellera. Es formen els pilars d'entrada i tot seguit les rondes de castells on es fa present el lema casteller equilibri, valor i seny. El públic assistent celebra i vibra amb entusiasme.


Els Margeners ho fan en primera ronda amb un preciós quatre de set amb agulla, seguit d'un cinc de set remenat i en tercera ronda el sempre espectacular tres de set per sota i acaben la seva actuació amb un pilar de cinc per sota executat a la perfecció. Amb aquests castells, Margeners realitza la seva millor actuació per iniciar temporada de la seva història.


Els Moixiganguers comencen amb una quieta torre de set resolta amb ofici, el segueix un solvent set de set, continuen amb cinc de set que demana pujar un pis més i finalitzen amb un vano de cinc.


Els Maduixots actuen a Guissona per primera vegada començant amb un quatre de sis amb agulla, que segueix amb un intent desmuntat de quatre de set que es el seu sostre màxim, després descarreguen un tres de sis amb agulla en ronda de repetició i un cinc de sis en tercera ronda, completen la seva actuació amb tres pilars de quatre.

Tot seguit pica-pica per tots els convidats i dinar margener.