EL MUSEU DE GUISSONA ACULL LA IV EDICIÓ DEL CONGRESSUS DISCIPULOUM LINGUAE LATINAE

Més de dos-cents alumnes de quart d’ESO de setze instituts de les comarques lleidatanes van participar en la trobada

DIJOUS 12 ABRIL 2018

 

 

Guissona. 12 d’abril de 2018

 

El passat dimarts 10 d'abril, més de dos-cents alumnes, de setze instituts de les comarques de Lleida, que cursen la matèria de llatí van participar en una macro trobada a Guissona, que va tenir com a pol d'atracció el Museu i el Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso.

La jornada, organitzada per un grup de professors de Secundària en col·laboració amb la Universitat de Lleida, va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Museu de Guissona. Durant tot el matí, els alumnes van participar activament amb les activitats preparades. Van tenir l'oportunitat de cuinar una salsa garum, elaborar un perfum fet d'herbes, olis i greixos, escriure com els romans amb una canya, vestir-se com les legions de Iesso i confeccionar la bulla, que els nens romans portaven com a amulet.
A més, paral·lelament, mitjançant una gimcana, van poder descobrir, de forma autònoma els secrets i tresors del Museu de Guissona i el Jaciment arqueològic. Un cop acabades les activitats, els participants guanyadors varen rebre un diploma i una corona de llorer.

Des del Museu de Guissona es valora molt positivament la jornada, ja enguany en la quarta edició, perquè serveix per donar a conèixer les restes romanes en un públic jove que a més està interessat per la història, l'arqueologia i les llengües clàssiques.

 

 

 

 

 

 

 

Document Actions