El Museu de Guissona entre els deu museus més actius durant la #Museumweek

Del 28 de març al 3 d’abril, el Museu de Guissona va participar en la tercera edició de la #MuseumWeek. Aquest esdeveniment mundial, nascut el 2014 amb l’objectiu de contribuir a la difusió, promoció i interrelació dels museus mitjançant la xarxa de microblogging Twitter, ha tancat l’edició d’enguany amb la participació de més de 3500 museus de 70 països diferents, 230 dels quals, de l’Estat Espanyol. Entre els participants internacionals més destacats hi trobem el Louvre de París, el Guggenheim, el MOMA i el Metropolitan de Nova York, el Tate i el British de Londres, l’Hermitage de Sant Petesburg, el Prado de Madrid i el MACBA de Barcelona.

DIMECRES 06 ABRIL 2016

El Museu de Guissona ha fet una aposta ferma durant aquesta edició per utilitzar aquesta oportunitat i participar activament en la festa mundial dels Museus. Aquest interès ha permès situar-lo, durant diversos dies entre els 10 museus més actius i influents de l’Estat Espanyol, per darrere d’institucions tan rellevants com el Museo del Prado, el Guggenheim de Bilbao o el Reina Sofia de Madrid. Fet que permet afirmar que s’han complert els objectius principals d’aquesta iniciativa interactiva, augmentar la visibilitat del Museu, ampliant el seu radi d’acció i augmentar la divulgació del patrimoni material i immaterial del Parc Arqueològic de Iesso (Guissona) i el Museu.


A partir de temes clàssics com la protecció del patrimoni, la seva arquitectura i explotació, a temàtiques més íntimes com el backstage del museu i la vida que s’amaga en les activitats quotidianes d’un museu, el Museu ha pogut apropar-se als seus seguidors – que han augmentat substancialment durant aquesta setmana – i fomentar el diàleg i interrelació amb usuaris nacionals i internacionals i amb museus de temàtica arqueològica, com el Parc Arqueològic de Massaciuccoli Romana a Versilia, el Museo Sa Corona Arrubia de l’Illa de Sardenya o el MAN Museu Arqueològic Nacional. També amb museus i pinacoteques de diferents temàtiques, entre els que destaquen el Museo Adolfo Suárez, el Lázaro Galdiano de Madrid, el Museo de Almeria, el Museu del Joguet de Catalunya, el Museu Modernista Can Prunera de Mallorca, el Museo Bergallo i el Museu Nacional de Catalunya.

 

Laura Puig

Laura Puig

IESSO. Ciutat romana

Parc Arqueològic i Museu de Guissona