El Museu de Guissona ofereix un cafè amb gust de patrimoni.

El passat dissabte 12 de novembre un grup de professionals relacionats amb el món del patrimoni i la cultura i aficionats a les noves tecnologies es van trobar al Museu de Guissona Eduard Camps per conèixer i debatre sobre la introducció dels smartphones a la interpretació patrimonial.

DIMARTS 15 NOVEMBRE 2011

El Museu de Guissona ofereix un cafè amb gust de patrimoni.

Guissona.- El passat dissabte 12 de novembre un grup de professionals relacionats amb el món del patrimoni i la cultura i aficionats a les noves tecnologies es van trobar al Museu de Guissona Eduard Camps per conèixer i debatre sobre la introducció dels smartphones a la interpretació patrimonial.

El fet de realitzar-se aquesta trobada a Guissona és per que el Museu, que va reobrir les seves portes el passat mes de setembre, ofereix una novedosa proposta per als museus: una aplicació de base informàtica que, mitjançant una aplicació per a tablets, permet fer una visita al jaciment arqueològic de la ciutat romana de Iesso. Unes vint-i-cinc persones van participar en aquesta inaudita reunió, ja que era la primera vegada que el grup, reunit a través de la xarxa social Twitter, sota l'etiqueta "cafesdepatrimoni", duia a terme una experiència com aquesta. Es va realitzar una visita a les noves instal·lacions del museu i després al jaciment romà, utilitzant les tablets intel·ligents qie des del Museu s'ofereixen.

Posteriorment, es va debatre sobre l'aplicació de les noves tecnologoes, especialment sobre l'ús de les xarxes socials als espais patrimonials.

Dimarts, 15 de novembre de 2011.

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat