EL MUSEU DE GUISSONA PARTICIPA EN LA 7A EDICIÓ DE L'OBSERVATORI DE PÚBLICS DEL PATRIMONI CULTURAL DE CATALUNYA

En David Castellana, director del Museu, va ser l'encarregat d'explicar davant del públic assistent la importància de la participació ciutadana per un museu com el de Guissona.

DIJOUS 01 DESEMBRE 2022

El passat dimecres 30 de novembre, el Museu de Guissona va participar en la 7a edició de l'Observatori de Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya presentant els projectes de recerca amb participació ciutadana que es coordinen des de la institució.

La Jornada d'enguany de l'Observatori de Públics s'ha dedicat a l’impacte social dels museus i les eines per mesurar-lo. Aquest interès surt del fet que aquest 2022 l’Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya (OPPCC), per encàrrec del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la DG de Patrimoni Cultural, ha posat en marxa la fase test del Baròmetre Social dels Museus (BSM), concretament la fase test de l’anàlisi quantitativa del BSM en la qual el Museu de Guissona hi ha participat, juntament amb 11 museus més.

En David Castellana, director del Museu, va ser l'encarregat d'explicar davant del públic assistent la importància de la participació ciutadana per un museu com el de Guissona. Les persones no solament són el focus de l’activitat dels museus i, per tant, beneficiàries de la seva tasca sinó que són un punt de recolzament. En definitiva, la participació és indispensable per al desenvolupament de les funcions de la institució i per l’acompliment dels seus objectius.

L'acte el va cloure l'Hble. Sra. Natàlia Garriga Ibáñez, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Guissona, 1 de desembre de 2022